Mie

2007-12-30
20:46:56

nyårsafton
imorgon stundar nyår...dagen som innebär jobb för mej o emma 6-15...men sen e de vi som korkar upp ! de e inte mer än rätt ! men jag e väldigt glad att de e emma jag jobbar me för vi e ju teamet teamet ! o så va de massa längesen vi jobbade ! efter jobbet e de fest som gäller har inte så mycke koll men den ska i alla fall äga rum tillsammans med emma o hennes hangs ! jag tror på en toppenkväll :)

år 2oo7 vad ska man säga...ett av dom bästa åren kanske där de har hänt massor !

januari...första väla tripen med mina nyfunna vänner i skåne...jag håller på o svimma o kan inte köpa skor utan att fötterna ska mätas...får en stämpel "inte alla hemma"...men på nått sätt så blev ja inte utvisad från er i alla fall ! första fantasimiddagen infaller...vi bowlar med företaget o de blir gemenskap av de hela !


februari...
fyller min minsta kotte 1 år...annars glider nog livet på i en bra ordning !

mars...blir jag gammeltanten själv...20 år jissus men nu släpptes jag fri till systemet...de e nu alla festligheter börjar...

april...maj...juni...juli...augusti...september...e mesta dels fest o spex som gäller ! oktober forsätter...november kommer o så slutligen december där vi e nu...de har passerat fester...avskedsfester o allmäna chill söndagar massor av jobb...december 9...e de vi som säger hejdå till louise...den 10 december spexar hon iväg till usa ! nu rullar livet på inte som innan men de rullar ! jag uppskattar o tycker vännerna e de bästa !

2oo8 kommer förhoppningvis bli ett lika skinande år som 2oo7...dagar flyter ihop de kommer dom alltid att göra för helt plötsligt va helgen över igen va de nu e man kallar helg om de står jobb på schemat...

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA !

o kom ihåg livsorden..de man inte minns har inte hänt ! en gång är ingen gång..ha ingen ångest de löser sig alltid!

2007-12-30
20:22:22

sjukling...men på jobbet o en skinande lägenhet !
vaknar upp av klockan vill egentligen protestera o önska mej en sovmorron...hela halsen svider o kroppen e i ett allmänt häng...men de e ett jobb som väntar så de e bara o fixa sig o ta sig till vendesgatan...där jag blir rädd för min kollega som står där i tvättstugan o står...ögonen e blanka o rösten e nästan borta...men jag tror inte jag blir friskare av att gå hem...utan de e bara o jobba på o sant som tänkt jag har blivit friskare under dagen !

lugnet på fantasi men imon e de 7 smörgåstårtor o dekorera...

efter jobbet blir ja hämtad av bg-johanna...polarn malin o ko-san som just slutat me sin inventering ! vi glider upp mot city kollar in lite mellandagsrea...jag hittar en t-shirt o ett skärp ! jag glider hem o glider vidare mot maxi där parkeringen e mer elle mindre smockad ! där kommer ja me mina flarror o handlar tandborstar o schampoo...sen bär de av mot kapellgatan...o ett städryck me allt va de innebär...toaletten allt annat torkning av golv ! jag e nöjd...

nu efterlyses en ny tändare för den jag har e kass !


2007-12-29
22:07:34

kändisbesök
om vi har haft idag...man e ju ganska rutinerad på den punkten nu !

idag va de emil sigfridsson med dotter som tog sig en frukostbuffè...andra kändisar jag serverat mat till...chefen i rederiet, kvinnan som bryter på finska har jag serverat bakad potatis till...björn kjellman, skådespelaren alla känner till han har ja haft lektion i vad bullarna innehåller o heter...ja e lite negativ till att kändiskunder betalar kontant...annaars hade de ju kunnat bli en o annan autograf !

2007-12-29
20:11:26

lördagkväll
här sitter jag...egentligen skulle hemmet va i skinande skick om planerna gått som planerat...men svar nej kroppen e inte i 100% form...som en livssvacka mitt i livet...virus i halsen ! sängen har i alla fall hunnit få rent om sig o tvätten e snart klar...imorron e de ja som tar tag i resten...men först lite jobb på mitt fantasi 6-15 !

på tvn lyset lilla jönssonligan så jag tror att de e ja som tar o drar ett täcke över kroppen o sovtittar på denna film !

over and out !

2007-12-29
16:58:28

skallevärk o allmänt mycke !
lördag ingen spexad lördag...tvätt o städning e de som står på dagordningen !

en uppdatering från veckan helt enkelt...
onsdag jobbas de...sen e de födelsedax fäjst me mitt subwaygang :) i ett lyxhus de såg precis ut som i roomservice ! de va husmanskost o de va tårta...de va spex ! grattis till ida !

torsdag work as usally...tokmycke o göra o allmänt mycke gnäll som jag egentligen inte orkar lyssna på...jobbar man 4-6 timmar o tycker att det e tillräckligt o ha det som arbetstid så e de väl så de ska va...men när man jobbar minst 9 timmar per dag o ändå får skit för de mesta då kan man ju inte bli annat än irreterad me skallevärk...för de e ju mitt fel att de e för lite personal...de e ju mitt fel att pajerna e slut o att de inte e kliniskt rent ! men för tusan ta de inte personligt jag menar inte att de e ditt fel...men för h-lvete hur ska ja ta de ?! tycker du att dom sakerna e så viktiga för dej ta de me chefen...jag orkar lixom inte me o ta skiten från nån som tror att hon e nått...åååå jag blir inte ofta arg men när man gör allt man kan o lite till o de ändå inte e tillräckligt kan man ju bli less på hela verkligheten ! allt e inte fel...egentligen inte mycke alls de e bara de att jag kan inte se nått positivt i den människan som gör livet surt för dom flesta...

lite avreaktion !

fredag...dagen förberedd till tusen efter gårdagens underbemanning o stress...dessutom i planer att alla pajer ska göras...för vem orkar få sår i öronen ?! så klart så va dagen mycke lugnare me mindre kunder...bara för att vi va förberedda...johanna o gör toksnygga pajer o ett halvt dygn har lagts på denna arbetsplats...på kvällen e de ja o johanna som e i idrottshallen o kollar in alliansen de e bara o gratulera emmas lag till vinst :) efter en somning e de vi som drar oss tillbaka...

idag som lördag...har mie tokont i halsen...jobbar 6-15...glider kring i city o tvättar !

2007-12-27
00:30:42

bilder
bilderna finns...kommer snart att befinna sig i min bilddagbok...image1035


2007-12-26
23:38:24

25 december - alla ungdomars dag !
efter barnens dag kommer dom lite äldre barnens dag...nämligen den 25 december ! på schemat planerat fest i mitt place...majsan...frida o ja firrar lite käk de bjöds på taco för 3 ! lite eye-toy hanns oxå me ! sen anländer grabbarna...emma...mer grabbar o johanna ! festens deltager va numera fulltaligt...mycke spex o spel...men de fylls på me mer :) calle brevbärare kommer ! ett besök hos ss kläms oxå in så nu ha man sett hur han bor me...de e tidig utgång dom gäller en dag som denna redan klockan 23 e de vi som e ute ur lägenheten...de flesta på väg mot city men inte ja o johanna vi spexar oss mot preem bottenapp o vidar emot shell ! öppet lycka på gatan :) vi fixar kontantkort mest för att louise behövde de ! sen e da ja o johanna som spexar vidare in mot city...planerar mest att vi egentligen inte behöver gå in nånstans utan hellre spexar kring ute...men vi hamnar på hessle ! där möter vi grannen...emma o co...dator-måns...de e många ansikten som känns igen...o så träffar jag filip en grabb ja tror mej känna igen men så e icke fallet tror ja...de e spex o allt e riktigt kul :) johanna...emma o grannen vill dra sig hem när klockan bara e barnet...jag vägrar o följa me...svar nej ! mitt i all spex kan man ju bara in gå ! ja o min nya vän filip spexar runt i kring...träffar okända människor...tar fotton o allmänt bara är ! jag gillar läget...kommer bort o blir ivägburen av en okänd...de va läskigt men ja kom bara nårra meter...sen återhamnar ja i mitt nyfunna sällskap...

de vankas efterfest på kapellgatan...men jag avbryter hela aktionen klockan e inte barnet längre men filip...kommun-killen o jag kör vår egen efterfest när klockan plingat halv fyra e de vi som intar kapellgatan...o vilka hittar man i sin säng om inte grannen o emma...nej nej de e inte som de låter där ligger dom i en varsin ände o sover...då kan ju inte vi bara komma o störa så vi glider vidare ut till rummet...klockan blir 4 halv 5 så yes de e nog sängen som väntar...grabbarna går åt varsitt håll ! jag slänger mej i sängen mellan grannen o emma...

kvällen va den mest spexade på länge...de e sånna tillfällen man vill att tiden ska stanna ! många nya människor o så alla andra najs människor som jag träffade på !

TACK TACK ALLIHOPA DÄR !
kvällen jag säger då de o detta men ja kan inte annat än o gilla läget

2007-12-25
13:13:07

jag e förvirrad o senil i en obekväm kombination
de e därför jag sitter här i gårdagens kläder...

kläderna jag skulle haft ligger säkerligen hemma i soffan dom va packade...men där kan ju dom ligga packade !

väcks av telefonen...kasson ! mie e trött i ögonen...men stiger upp o tar sig till hus 2 de e julklappsbyte me min gamla goda vän...fotto de e lixom lite du o ja ! jag träffar isac o han e en cooling han vi spelar gitarr o nu för tiden e ju inte de ett främmande instument för mig...vi rockar han o ja !

nehe snart bär de av mot skåneland igen...mammas mp3 e laddad o till mormor ska de köpas en stereo...ibland får jag ta över de tekniska men ja e inte negativ !

ikväll e de fäzt på kapellgatan...sen tar vi oss ut nånstans ! som vanligt har jag egentligen ingen koll men jag gillar läget o e helt öppen för förslag !

o louise va snäll mot tomten :) eller om ja anstänger mej santa claus för de e väl så han heter mannen i skägg !
God jul på dej o dina kidz !

~alla vägar bär mot skåne eller ?!~

2007-12-25
13:05:25

julafton- inte samma sak som när man va liten !
igår va de va det alltså den årliga julafton...jag började fira denna dag på mitt fantasi...en erfarenhet jag aldrig haft sen förut...julafton har alltid vatt en ledighetsdag o kommer förhoppningsvis o förbli i framtiden oxå ! för jag säger en gång o man ska aldrig säga aldrig men nästa år vill jag inte ! jag vet inte om de e jag som inte firar en traditions enlig jul...beställningar upp över öronen va väl lugnt...men va komma alla dessa människor som fyllde hela fantasi ifrån...de skulle va lunch de skulle va baggar...jag fattar inte vill ni inte va hemma o umgås med familjen som alla andra ?! jag va måttligt trött på alla dessa kunder !man ska ju vilja ha kunder men inte en dag som julafton då vill man bara sluta jobba...

efter att alla beställningar va ute...tårtan som hängde på fel datum va gjord o alla gojja ja spillde ut på golvet va städat då va de jag o elin som slutade mitt mål va 14,01 sprack till 14,17...de e så de e o de e mamma som hämtar mej o vi åker vidare mot kapellgatan för att senare ta oss till karlshamn !

jag försöker fixa ett mass sms till alla nära o kära...men telefonen e inte lika villig som jag för detta...så de e ja som får skicka en och en :) GOD JUL ALLIHOPA !

anländer till karlshamn o då va de bara o komma till ett julfirande...de va tomte de va julbord o de va spel ! men jag kan inte få in denna känsla som man hade förut...egentligen e inte julafton nått speciellt ! som min fäjzt vän cilla skriver "idag e de barnens dag imorron e de min !"

de va denna julen de ! summa av kardemumma tackar jag för julklapparna och ser fram emot kvällens festligheter o en nyårsafton att fira sen e de blicken som sträcker sig över 2008 !

i februari - usa me helle ! vi ska träffa louise o klättra på frihetsgudinnan !
i sommar - hultsfred me emma :) vi kommer va skabbiga i 3 dagar fy tusan ! 

2007-12-24
00:01:16

lilla julafton
o den firas som om de vore självaste julafton !

träffar mina kids...saknat er mer än jag visste märkte jag...sötungarna de e mycke lek o mycke spex ! lill-killen kan säga mie o ja blir överlyckliga mitt hjärta bankar för er mina små kottar...mycke julklappar till kidsen för visst ha dom vatt snälla...ätit upp sin mat o vatt allmänt söta !

"mie jag ska äta upp allt de här...de e för att tomten ska se de..."

bella: - jag satte ut mjölk o pepparkakor till tomten...
mie: - aha åt han upp de ?!
bella: - ja o vet du vet du ?!?!? han hade lämnat alla julklapparna under granen me på natten när vi sov...
mie: - oj orkade han bära alla dom ?!
bella: - hmm...nja elle ja vet inte !
mie: - kanske han hade nissarna som hjälpte han !
bella: - ja de hade han !
mie: - men hur kunde han se när de va natt o så mörkt...
bella: - *funderar* alltså han måste haft en ficklampa med sig !

för visst existerar inte lyktor för kottar födda på 2000-talet...inte heller skulle de funka om man inte kunde se fottot man tagit direkt efteråt..."titttta titttta"...

mamma o hela familjen kör dottern tillbaka till skåne...egentligen skulle jag tagit mej hit på egen hand o kört tillbaka imorron men eftersom ja e en trött själ o inte mamma vill ha på sitt samvete om ja skulle råka somna, krocka o dö...så tänkte hon att de e lika bra hon kör ! jag tackar så mycke för i ärlighetens namn vet jag faktiskt inte riktigt hur denna hemfärd skulle gått annars...sömnen har ju slagit in förr

nehe imorron stundar självaste julafton elle ja ser o tar en blick på klockan den e 00,00 ! de e julafton o om 6 timmar e de ja som e på fantasi o lämnar ut bröd o lussekatter...

god jul mina vänner...o alla andra !

2007-12-22
23:50:08

det är över nu
alla julklapparna e inslagna...påsarna e packade o ja e redo för allt vad julfirande heter !

eftersom släkten e skild hit o dit...ingen riktig ordning nånstans...så e de julfirande imorron redan...lilla julafton en traditions enlig jul hemma oss bror modell störst...med familjen o mina kids ! syskon hit o skilda föräldrar dit summa av kardemumma blir de sisådär 20 personer ja e inte negativ jag gillar de...på nått sätt går de runt och jag gillar de !

julafton ännu en traditions enlig jul me lite släkt...inte lika komplicerat men de e julbord...o tur har väl jag som missar lutfisken och som jag redan sagt till om...all mat som äts innan jag ankommer behövs icke sparas till mej...jag tror jag klarar mej utan den där lutfisken o ansträng er inte med bullens korv heller ! jag e inget barn men e tacksam för omtanken !

julens planering svart på vitt:

23 dec: lillan julafton...jobb 6-12 me mina underbara kollegor ! en sväng te biltema där batteri ska inhandlas...julfirande kl.14 ! på kvällen bär de ännu en gång av mot skåneland där fantasi o berra väntar !

24 dec: dagen vi kallar officiellt julafton...jobb 6-15 (6-14,01)...julfirandet startar 13,00 jag kommer förhoppningsvis lagom till kalle anka...sovning i karlshamn...

25 dec: fantasi har stängt därav denna ledighet...lite julfirande me kasson ! sen bär de ännu en gång av mot skåne där de ska va fest i min lägenhet o om de går som planerat e de utgång som gäller ! detta e även dagen då det e officellt julfirande i usa ! god jul louise :)

26 dec: fantasi åter igen öppet jobb 9-18 dödsdagen ! stänger med emma jag är glad...fest i ett lyxhus på landet en av fruarna fyller år...ålder okänt !

27 dec: mie öppnar på fantasi 4,45-13...

28,29,30 dec: finns jag på fantasi !

31 dec: dagen vi kallar nyårsafton där de ändå som e spikat e jobb 6-14 med emma...men på kvällen ska de nya året firas in men var när o hur e oklart...men nått spexat händer va så säker !7

2008 kommer bjuda på förhoppningsvis mycket händelserika spektakel...mer trappfester...mer allmän fester...mer kärlek...mer vänner...mer fantasihang...jag tror o hoppas att 2008 kommer att droppa fram precis som 2007 ! o inte nog me att de ska bli mer av de mesta en usa resa står för februari...jag o helle min nya syster tar ett plan till louise i usa ! jag ska träffa bush...hälsa på frihetsgudinnan...lära mej bättre engelska...fotografera...o allmänt spexa runt me 2 personer som betyder o jag tycker om :)

jag önskar alla vänner, bekanta, grannar, päron ja alla en riktig god jul och att alla får ett bra år !

2007-12-22
22:21:12

mot höger o jag e ganska mycket ledig !
en efterlängtad ledighet efter intensivt jobbande blev de idag...men inget för inget jag gillar mina kollegor o vill bara säga hej innan jag åker till höger i sverige...dom såg ut att må bra o ja kunde genast vandra mej genom city o mot tåget...tåget skulle till karlshamn...jag satte mej där i lungnan ro inte trött så ja kände inte ens att de va sömn i ögonen trots att klockan inte va så mycke...där satt ja o konduktören tittade inte ens på mej...o ja e ju inte den som vill dra uppmärksamheten på mig...så om ja sumerar resan va den gratis ! i karlshamn hämtar bruschan o mamma upp mej...

resan avgår o stannar upp i kalmar staden som ansluter med ölandsbron...joda så att de e kulturellt o lärorikt ! de e lite shopping o ja hittar en klänning...sista klappisarna ! så nu andas jag o tänker jul i frid ! vi åker till de ena o de andra köpcentret,,,inte så mycke o ha egentligen så vi åker vidare mot ikea land där de intas ett stadigt mål mat bestående av strips, ketchup och salt ! pallar inhandlas för inte ska mina besökare behöva sitta på golvet ! till jobbet handlas de tallrikar lunchen ha ju vatt ganska stor på senaste o äta i djup tallrik känns barn ! en ny mjölkkanna kära kunder ! nu räknar jag me att jag ska slippa torka upp mjölk var o varannan minut !

efter ett besök i en av mina favvoaffärer bär de vidare mot karlshamn ett snabbesök oss mormor...ett annat besök oss brushan o mina kids...en bil ska lånas ! jag undrar om de e nårra lustigheter me bilen som jag bör informeras om...svar nej ! elle jo den har ju 2 gaspedaler du e verkligen roliga brossan...men ibland tar ja dina skämt på allvar o blir nervös...bilen, en vit ford spinner som fisken i vattnet...en frisering av bruschan...ett besök oss kasson o ja e redo o ta mej till skåne på egen hand med en ford till mitt förfogande...hellyset e en teknik för sig så där sitter ja o håller innen spaken tills en snilleblixt når min hjärna !

sådär de va en ledig men intensiv dag...jag e inte negativ...

imorron träffas jag åter på fantasi mellan 6-12...emma o jag öppnar sen kommer johanna klockan 9 ! kunde de blivit ett bättre team nej jag tror faktiskt inte de...så nu e de ja som slår in dom sista klapparna...packar bilen o kallar på john blund !

gonatt sverige mina vänner o alla andra...

bara som en perantes bilddagboken en uppdaterad o de inte mer me saken !

2007-12-21
21:17:10

dagens ord: diarrè
hjälp jag råkar snooza över...9 minuter e okej men 18 e för mycke...att gå upp 4,30 när man ska va instämplad o klar 4,45 e aningens tajt...sen ankomst 4,50 ! o då e redan johanna på plats ! jag biffar fram 19 landisar o johanna sköter resten...dagen fortsätter som alla dom andra dagarna i veckan me tok mycke o göra o stress...o så kommer kunden som bara e ute efter o sätta dit johanna...men vi e inte dom som e dom svar nej vi spexar gärna till de o får lite kul istället...de börjar me att de blir nått fel i kassan o ha blir irreterad på johanna...fortsätter med att de inte finns rätt bullar till dottern i frullen...de e där vi märker att han e ute efter o sätta dit...hela uttrycket hela sättet....då tänker vi spexa till de bara för att han ska få nått mer o klaga på så att vi kan va uber trevliga tillbaka...vi hinner inte komma på nått förrän han själv gör de...var e teskedarn ?! hade en normal kund sagt detta hade vi inte reagerat men hela attityden o hela altet sa lixom att han skulle störa sig på oss...johanna går förbi mannens bord i samma stund säger han till dottern att de nog e för lite personal på stället...okej att de kanske fattades kaffekoppar...men vi gjorde så gott vi kunde o man kan ju inte ha en person som bara står o väntar på om de kommer mycke folk elle inte...vi teamade o de va gött ! ringer in elin 2 timmar tidigare...mest för att de e uber mycke o göra !

jag tar tag i allt vad smörgåstårtor heter...börja lägga ihop 1 forsätter me 2 till o när den tredje ska läggas ihop upptäcks att de inte får va lök i röran...ååååå ny röra måste göras klockan e 15...rörorna e gjorda o de e bara o lägga ihop den sista o skriva ut helgens bilder ! lycka på fantasi men då upptäcker getrud att de e 2 smörgåstårtor till...f-n brödet e inte ens upptinat....ooooo jag blir trött i hela mig...16,37 e de jag som lämnar fantasi med glädje !

hämta almenackorna mycke nöjd blev ja :) kvällen lite spel oss johanna men de blir tidig hemgång huvudet lixom inte riktigt hängde me tröttheten e märkbar från huvud till botten ! så snart tro de elle ej så e de ja som slaggar !

dagens:
Emma står ännu en gång för dagens...mitt uppe i med andra ord spelet sitter ja o försöker förklara ordet diareè...jag förklarar det med löst bajs...hon gissar på allt möjligt tills ja kläcler ur mej desirrè o genast har emma de rätta ordet på tungan !

imon bär de av mot karlshamn o vidare mot kalmar...back to karlshamn för o hämta min lånebil sen e de ja som kör till skåne i min ensamhet...

2007-12-20
23:15:40

mie@fantasi.com nås dygnet runt på fantasi !
idag vaknas de upp kl.4,12 o med hänsyn till min inneboende så snoozar jag inte utan drar mej snabbt upp...me lite tycka synd om mej själv feeling...vill sova mer men de e inte mer me saken mie du tar dej i kragen o sköter ditt jobb !

anländer till fantasi...glider in kokar som mest klockrena äggen ! jag har blivit lite av en äggexpert måste jag påstå...glider ut o gör allt annat som måste göras...de e frulle o de e annat...elin anländer o de packas beställningar folk e tokiga nu i juletid ! vi har tokmycke o göra mest hela tiden...6 smörgåstårtor o 8 landgångar...de e stress människor e hungriga o ja tror en flashback från i lördas men svar nej så kraftigt blev de inte tacka nån för de...när smörgåstårtorna e klara e klockan nästan 12,30 o listan som brukar skrivas på morronen o va halvklar vid denna tid e inte ens skriven...vi ligger back ! o emma knytet e sjuk ! personalbrist ! tur vår räddare elin kommer...men som alltid känner ja nått slags ansvar o va kvar...så ja e kvar till 18,30...sen kommer elins mamma o hjälper till ! tusan jag tror jag e näst intill arbetsnarkoman eller nått...de e nått i mej som bara inte kan släppa de...P:et vår gamla anställde kommer in...trevligt värre mött boss i city...som berättat om detta helpass men de e vår mie de ! tänk den dagen ja inte e er längre,,,men jag gillar fantasi ! de ska ja inte sticka under stolen me...men när andra bossen klämmer ur sig att på julafton e de öppet till 14...de hade han ju inte kunnat klämma fram lite tidigare...de e inte mer me saken än att ja o elin kommer va utstämplade 14,01 ! nej för ska ja missa julafton ska de va för att jag somnar i bilen o krockar för då e de meningen inte för att jag ska jobba i allafall...

kvällen bjuder på julbak ! men jag tröttnar men allt blir klart o jag e glad...emma ringer o louise ringer o förgyller min kväll...ni e guld värda bara så ni vet :)

bilddagboken e fresten uppdaterad om ja skulle ta o dra mej in i duschen för att sedan snitsla mej fram till sängen...imon träffas jag på fantasi mellan 4,45-15...sen e de förhoppningvis ja o helle som bokar usa trippen...kvälle vankas de karaokefest...over and out helt enkelt !

2007-12-19
23:12:21

julklappar julklappar julklappar !
dagen kan sammanfattas med julstress...jag känner nerverna kommer igång o ja ha vatt stressad sen november ! kanske lugnar sej nu efter jul...

klockan ringer 9,57...vill sova mer...men de e inte mer me saken tacka för den sovmorronen...morronen fylls av städning...diskning...dusch...grannsämja me ljusslingor...videomix besök o avsked till praoelev !

sen e de dax för julklappshandling o hjärnan i ett stillestånd...men de ordnar upp sig o ja e snart klar ! lycka o lugn på kapellgatan...efter julklappshandel e de jobb...o de kommer kunder hela hela tiden...o de ska va avancerat så här i juletid...presentkort på 2 tårtbuffèer...visst har ja hört talas om presentkort på frulle men detta va nått nytänkande ! men mie tar fram sin kreativa sida o gör helt enkelt ett presentkort...halv sju kommer fantasistyrkan !

de e personalmöte o de går smärtfritt...de äger rum på kapellgatan mest som en liten julavslutning med julfika ! tack för visat intresse tjejer :)

emma de lilla knytet sover redan hon har ont i halsen...stackars liten...men förhoppningsvis e hon bättre imon ! annars blir de kanske en lång dag på fantasi...man kanske skulle ta o slagga ner för imon e de ja som e på fantasti 4,45...

gårdagens:
EMMA: - jag  sätter 10 spänn på att han ska ha en kyllingsallad !
kunden ber om en ost/skink bagge...i samma stund har jag nästan en kyllingsallad i handen...kunden funderar en stund till o ja reser mej upp med ost/skinkbaggen...kunden ber om en kyllingsallad...de e ganska internt men de va i alla fall sjukt kul :

dagens:
står johanna för...vi planerar schema o e på vecka 10...
- alltså vecka 10 brukar jag ha maginfluensan men jag skriver mej där ändå...
då e de bara o förbereda sig för o hoppa in för en sjukling ! de finns ingen annan än johanna som har koll på sjukdomar o klimatförändringar :P

2007-12-17
21:32:31

fantasi 4,45-13...subway 14-17,30...
de e jobb för hela slanten ! o ja måste säga de att all erfarenhet man kan få i livet e en nyttogrej...ja menar nu vet jag hur de e o jobba på subway oxå...o ja e inte negativ ska ja säga...ida en mycke bra coach ! jag hamnar i alla olika kläderna men mest flash e mitt förkläde som enbart bärs av dom högt uppsatta :) de e bara o tacka helle för lånet  ! jag gillar subway-gang de e inte mer me saken !

kvällen en tur till elgiganten me grannen...tvätt...o pepparkaksbesök oss emme...grannsämjan e på topp !

en chatt me louise ikväll :) jag blir glad o de gör kvällen ! kan ju inte bli bättre i usa gött o veta...

2007-12-17
21:28:14

söndag
va de ja som befann mej på ett fantasi mellan 6-16...arbetstid 6-15 lugna gatan i jämförelse me lördan...sen va de chill me BG-johanna i en timmer...me sjöbeck o elin som hängisar ! emma o majsan kommer o hämtar mej...vi ska se på handboll ! jag har inte så mycke världskoll när de gäller de men de e mycke folk o dom skulle tydligen va bra :)

kvällen tillbringas me helle o fruarna ! jag introduceras till de kinesiska köket...jag har bara nått kyllingfritering innan...men denna gången tänkte ja nu e de ja som e vuxen...men vi hamnar på kinawall o ja sjunker o beställer korv med strips...joda så att nån dag ska ja me bli vuxen...

2007-12-16
18:51:41

dagen som ramlade ner från helvetet !
igår...de va verkligen en helvetes dag på fantasi jag har inte skådat något liknande !

värsta lugna chillet o vi bestämmer oss för att kollektivt sätta igång julkalendern...chefen, johanna, BG-johanna o jag ! mest för att de e lugnt o vi tror på lugnens dag...överlämnar fjäsk hjärtat till chefen "världens bästa chef"...han blir glad o ska ta hem o visa kvinnan i hushållet ! BG-johanna o bossen lämnar fantasi i tron om att de kommer va lugnet själv...men svar nej ! helvetet bryter lös folk fullkomligt väller in...o nej de e inte frukostbullar, kakor elle tårtor dom vill ha...alla vi verkligen ha frulle ! när kön från frullen korsar kön till kassan då e de kaos...hela fantasi fylls upp ! resten får vända i dörren...kommer en tjej " har du ett bord för 6 ?! " svar nej titta dej omkring folk står näst intill upp o äter...tanterna hojtar om de ena o de andra ! men de mesta e under kontroll...efter en sån frulle så ber man om en chill eftermidda ! men får vi de nej nej nej ! disken e inte ens i kontroll förrän den 3-timmars långa lunchen startar...mitt mellan röror o grönsaker...jag säger då de o detta ! att komma ifrån jobbet i tid en dag som denna funkar bara inte...samvetet säger att tjejerna oxå vill sluta nån gång...lider me elin som mådde kasst men jobbade på uber i alla fall...

eftermiddan tillbringas me mams i city...liter julklapp till bruschan o allt men koll omkring...men jag e negativ till allfoto va e de för stil o ha stängt hur som helst jag kommer ju inte få ut mina fotton i tid...

på kvällen stundar de fest me BG-johanna...de e vi som tar en buss mot Vä me en varsin lila kasse i handen...får jaga dricka på bussen o johanna får knäppa mina skor...grabbhalvan möter oss vid bussen...de vankas fest o vi e taggade...men sällskapet va en hög me hmm ja vet inte riktigt hur ja ska sammanfatta de hela men de va allt från 16 åringar till halvnaken fantasi-kund ! ja säger bara tack men nej tack...ögonen blinkade tungt o ja o johanna tog vårt pick o pack o drog oss ut i natten för att åka buss...vi gick 4 busshållsplatser för visst e de varmare o gå än o vänta på en buss...till slut hamnar vi på bussen ! hoppar vi stationen sen e de vi som besöker subway...där hade vi ingen pp men helle o hon den andra roliga va där...ja klarar inte riktigt de där me mackan själv lappen ligger hemma o finns inte på subway...men jag har helle o hon e bra så hon vet när syster e i usa !
2007-12-15
00:05:50

musikalisk
om ja har blivit...gitarr de e de nya ! idol 2008 johanna...de e du o ja de " i min fantasi" en duett...om vi int e platsar me de kan vi ju alltid dra till me pärleporten :P
kvällen bjöd inte bara på pepparkaksbak...svar nej ! gitarrlektioner så nu e de inte mer me saken att ja nästan kan grease-summerlover...men ja säger bara nästan för min känsla för musik e lika me plus minus noll ! men jag har 2 grymma lärare den ena en självlärd bagare som e grym i alla fall o så har vi en tvättäkta musikgrabb me eget band så visst e de snart ja som står på idolscenen me johanna o en gitarr !


2007-12-14
23:42:56

spexat pepparkaksbak !
idag en dag på allas vårt fantasi...en dag precis som alla andra...

men ännu en gång utforskar jag världen utanför mina arbetsuppgifter denna gången ska ja växla pengar på banken...jag tycker de e lite spexat o gör de gärna...där går ja me mina myntrör i en glasögonpåse...

efter jobbet en sväng me den nya systern te P.O.P...o ja e ju snurrig om nån helt säker på att de ligger mitt emot domus...men va gör ja går där o virrar o förstår mej inte alls på va de ligger...tur ja har att min yngre kollega kommer bak mej...tack amanda ! de e du som visar mej i city...

eftermiddan o kvällen bjuder på spexat pepparkaksbak o besök på musikbörsen me en gitarr på ryggen...där gick ja o bageri-johanna hur som helst...jag kände mej som en tvättäkta estet me en för stor gitarr på ryggen...vi hälsar på inne på musikbörsen o snick-snackar lite me praoarna...måns o vladde ! jag gillar kontakten i huset...sen e de en scanning-tur på maxi bland florsocker o blockchoklad...lite stänghjälp me emma o vi e på plats på kapellgatan ! vi bakar spexar o gör hjärtan o gitarrer ! louise du fick va me lite på ett hörn för vi saknar dej när vi ska baka pepparkakor...man behöver bara ha aceton när emma e me o bakar pepparkakor annars e de inte direkt  normalt...men råkar man spilla lila karamellfärg på ett vitt bord så ja då e aceton bra...men emma de e chill för bordet e snyggve igen :)


2007-12-13
21:31:03

ingen latmask bara biff !
de blev tro de eller ej träning i alla fall...premiär me grannen på gymmet ! shit pomm fritt de va armträning som ja aldrig vatt me om förut o bänkpress...så nu e man biff !

o så kommer man hem så ha emme köpt den mest snygga granen på länge näst efter den rosa vi har då...den nya den e traditionellt grön men i en ljusslinga så den kan skådas på kapellgatan.32...jag gillar grannsämjan ! de ha vatt fix trix me bilder ikväll...nu har ja fixat en ny ram ! nu e de duschen som väntar...sen ska mitt barn få lite mat o ny sand !

over and out helt enkelt !

2007-12-13
18:24:59

otaggad
jag e en lat skit ! tänkte att ja skulle tagit tag i mej själv o tränat lite men latheten drar mej tillbaka...jag tror de e tv-apparaterna som gör de...tusan innan kunde man ju springa till sjukhuset...

framkallat ett foto till mormor...o interliggent som ja e hade jag redan köpt ramen...men styrkan själv krossar glaset innan ens fottot e på plats...då me närmre eftertanke e de kanske bäst att ja inte går till gymmet...

2007-12-13
16:34:08

med 3000 lussekatter...o hela hjärnan ur balans !
klockan ringer 4,12...sitter först o tycker synd om mej själv...sen e de ja som tar tag i mej o gör mej luciasnygg inför jobbet...shorts o strumpisar skulle de va...o glitter på de ! jag anländer till mitt jobb där man får höra allt från pärleporten till staffan va en stalledräng jag säger då de o detta johanna e en sångtalang utan dess like...spex på luciamorronen !

emma ankommer o de lyser lycka på fantasi ! men sen går de som i ett förvirrat fall...

det börjar med att kassan krånglar...okej där hade ja inte nårra fingrar me i spelet...men sen fortsätter de me att jag startar kaffet o glömmer sätta under kannan...resulterar i en kaffeblötbänk...ååå trötthet på mej själv...fortsätter med att jag ska hämta 30 ost/skinkhalvor som vi så snyggt packat i en kartong...va gör jag precis i överlämnandet...så klart e de ja som tappar ut allihopa på golvet...jaja bara o göra nya ! fortsätter me en 15 minuters jobbig tårtkund...o sen me en mandel / nötallergisk pensionär...kom o hjälp mej o dö elle som vi brukar kalla dessa fall "ge mej en treo fallen"...men som tur e de dax för mej o gå hem efter lite spex me allas vår tuva...lite snick-snack me kollegorna o emma undrar om ja ändå inte borde ha mina skor på mej istället för o gå hem i tollorna...jag lever i en förvirrad värld där ja inte riktigt vet fram eller tillbaka motmedlet kallas sömn !

efter jobbet e de ja o johanna som bakar chees-cake ! vi e grymma o så e de bara...o sen e de projekt transpotera bort fiskarna från kapellgatan...spola ner döingen kändes lite hårt tänk om han flyter upp där hur som helst när man e på toa...altenativ nummer 2 släpp ut han i de fria ! vaför inte så me en varsin mugg en levande mal kallad lill-uno o classe en död själ e de ja o johanna som går till kanalån...där hoppar fiskarna från bron o ut i de fria...tack för de moraliska stödet johanna !
2007-12-13
16:21:58

lussevaka...prommis...telefonen
igår dagen då jag upptäcker att nej de står inte rätt till i akvariet...så vad har hänt ?! jo allas vår firre claes-junior nr.2 har kolat ojoj...firren som levt längst lustigt nog måste ja kanske tillägga men som louise sa han saknar henne...

jag o emma e ambitösa firrar lite käk o bjuder in grannen...sen e de bonde söker fru...nej inte för att ja o emma vill utan för att grannen vill så de e ju bara o låta han se de hela...sen dax för en prommis...vi lyckas få me en av emmas grabbpolare o bageri-johanna me ! vi e som fältare en kväll som denna...men vi drar oss utanför city o går skräckrundan...som ja numera inte e så rädd för ! vi hamnar till sist oss bageri-johanna efter att ha lämnat grabbarna på vägen...en lite lägenhetskoll ! o va händer innan vi ska traska hem till mitt place...jo ett konstigt nummer ringer...ja förväntar mig en snurrig telefonförsäljare...men svar nej ! de bästa samtalet som kunde ringa...de va ju louise...tekniken e så inte ens ja kan fatta hur man kan snacka me varandra fast man e på 2 olika sidor på jorden...de va skönt o höra att flickebarnet hade de bra o levde i lyx ! tack för att du ringde louise :) o lycka till me familjeträffen !

jag blir lite snurrig när ja ska tänka hur mycke klockan e där...men me lite extra kraft från hjärnan så tror ja att ja kommer fram till rätt tid...yeye ja o emma vandrar hem ! dax för sängen...

over and out o de va ja o emma som skulle va lussesnygga idag !

2007-12-12
00:00:07

tisdag- ge mej en treo eller släng ut praon !
dagen börjar 11.27 jag e inte negativ till sovmorron...elle först ett samtal från min kollega 5,50 angående landgång...men men man sover ju vidare o hoppas att landgången blev bra !...3 sms i inkorgen...lycka på kapellgatan...louise har kommit fram o allt e kanonens :) dagen fortsätter...berra får nylirad bur...jag anländer till jobbet...alltså denna praon...ge mej en treo tack ! jag orkar inte me han jag till o me städar allt själv för o slippa han...så 17.00 e de han som går hem...tack men nej tack säger ja ! päronen kommer på besök...de va längesen o de va uppskattat...vi firrar toarullar på maxi så nu e toahuset fritt för användning :)

kvällen e de ja o helle som redigerar julfoton...de blir kalas helt enkelt !

2007-12-11
00:18:08

familjebilden
image1011
en sista familjebild...jag ska ta hand om bertil...bilddagboken  e numera uppdaterad men va ja gjort hän mnneskortet från ullared...e som ett frågetecken men de kommer när ja hittar de...


2007-12-11
00:06:21

måndag...10 december-2007
louise allas vår louise ha åkt till USA idag...jag o helle vi kommer de e inte mer me saken 1 år e för mycke...när en dag känns jobbigt...

livet på fantasi rullar på som vanligt...180 halvor o ja o emma e i gamet...en prao som inte kommer...en rektor som rings...en felgörning på beställning...lite pajer lite praoomdömen...joda så att de e som de ska va !

efter jobbet e de ja o emma som tar tag i oss själva o tränar på friskvårdshuset...jag traskar mot resebyrån...de e numera besämt men inte bokat att new york e framtid...ja o helle ska bli resteamet !


2007-12-09
23:34:58

de e svårare än så...men ni e fantasifamiljen !
image1010
jag gillar er tjejer...ni e bäst...trots att jag höll på o svimma i tröjan ja provade...trots att jag inte kan köpa skor utan att få fötterna mätta...trots att jag inte pratar som ni de e i R:en de blir fel me...men jag blev en av er !
louise åker till usa men vi e fortfarande vi...vi från fantasi...kommer alltid att höra..."hmm jag har sett dej nånstans förut...?!"

ikväll e ögonen lessna men imon blir de bättre...

tack för att ni e ni !

2007-12-09
22:10:46

usa nästa...men ja kommer sakna dej mer än mycke bara för att du e du !
denna dagen ville ja egentligen att den skulle komma o de ha gått tokfort alltså ! 42 dagar kvar känns som igår...

men jag e glad att ja vatt me på resan till resan lixom...lund de va som starten på när de skulle bli på riktigt riktigt ! där hamnar vi o tror att vi e interliggenta som alltid på ett helt normalt stadsbibliotek o vi tror vi e på univeristetet...men som vanligt hittar vi i slutänden...bara för att vi e vi ! 8 av 10 i engelska vissa e interliggentare än andra...missar tåget hem me 2 minuter men de e så de kan va ! då sätter man sig på en bänk me en varsin tidning !

du grejar me dina papper till 1000 o allt blir klart egentligen innan man hinner reagera...lite vajsens me familjer men så helt plötsligt en familj...en som säkerligen e kanon...eller de e den så e de bara !

dax för visum...självklart vill jag följa med ! de står stockholm för ögonen...o inte vill man släppa ett litet barn i en stor stad alldeles ensamt ! svar nej...men när de e mycke i hjärnan kan de bli lite förvirrat me biljetter...men som vanligt löser de sig...ja menar vi jobbar ju på fantasi ! efter en dag på jobbet e de du o ja som tar tåget till stockholm...lite förseningar här o där...de handlas käk i bistro de va ju höjdpunkten på resan även fast utbudet inte va de bästa...de e film o de e sömn...eller bara helt vanlig kvalitetstid ! vi hamnar i ett snöigt stockholm...utforskar staden o som du o ja i ett nötskal e ju självklart sysset ett projekt i varje stad vi hamnar i...natten tillbringas i den uber moderna studentlägenheten...de e stress i stockholm...alla mest bara springer...tunnelbana hit o tunnelbana dit...o så en buss till ambasaden...o eftersom ja inte alltid klassas som vuxen förstår ja inte bättre än att ha väst o tunna skor när vi ska stå utanför en säkerhetsutrustad ambasad som heter duga...okej ja håller på o för frysa de gör säkert du me men ja e klen o får ta en buss in till city...visumet fixas o vi utforskar stockholm...i jakt på tunnelbanan som ska ta oss in till city märker vi att vi råkat hamna i city av misstag...ännu ett klockrent projekt från vår sida ! biljettkrånglet gör att de e du som får va kvar ensam o utforska stockholm medan ja sätter mej på tåget back till skåne...

de ha vatt avskedsfest o de ha vatt planering ! o nu e de verklighet att du åker...

man kan ha många vänner...men vissa kommer man nämre...du e en sån vän en riktig ! gången du o emma tog hand om mej som en fågelunge...visst åkte ja in i väggen men ja menar lite huvudvärk får man ta...man kan ju alltid skylla på alkoholen...road-tripen...astikvällarna...film-sovkvällarna...festerna...o allt allt de andra som betyder !

de e du som lärt mig att en hermafrodit e en 2-könig...de va du som visade mej dubbel-toan på banken...de va du som klippte min lugg...de e du som försökt lära mej böjelserna på dom flesta ord...de va du som visade mej att de va inte läskig o sola i solarie...de e ditt nummer man ser på nummerpresentatören o blir glad...

men nu e de du som tar steget som inte alla vågar...jag kommer sakna dej louise ! min inneboende...vårdnadshavare...en bästa vän...tack för att du e du...o tack för allt de andra som du gjort...för du ska veta att du gjort mycke...mycke som jag uppskattar o som betyder !

f-n va ja kommer sakna dej...ooo just nu känns de jobbigt...jag vill inte att de ska va sista sista !
image1009

2007-12-09
20:59:04

de som ja missat i min uppdatering...
bloggen ligger ganska mycke i lä nu bland klappar o avsked...

de ha vatt fest freda...lörda o ullaredstrip...man får va effektiv om man ska hinna me allt i livet...

de va spexad fest i fredas me emma, majsan o joanna...sen anlände grabbarna o frida ! lite avancerade spelregler...o utgång på frimurs ! o ja e som vanligt den glömska o den klantiga ! leget råkar kvar på frimurs o ja råkar behöva komma in på hessle...alltså vakter vakter vakter...har ja blivit godkänd o fått en stämpel från de ena stället borde väl ed funka på nästa oxå...men svar nej...okej back to frimurs ! stämplad o snygg som man e...emma o ja glider hem !

2 timmar efter hemfärd e de ja som sitter i en bil mot ullared...shit pommfritt man e ju inte mer än människa o då krävs de lite mer sömn...sömnen tas ut i bilen...annars e de social kvalitetstid me kasson på ullared ! efter en trip o lite julklappshandel så går bilen mot kapellgatan igen...

möts av en lite städad lägenhet...tack emma ! de e bara o städa undan fredagens festligheter för o börja me lördagens...de e majsan...helle...ida o louise som sammankallar fest ! de blir en svängis till subway en påhälsning hos pp o väntar på louise taxi...kallt o taxin e sen...men men vi hamnar där vi ska !

söndag...dagen som jag egentligen inte ville skulle komma !

2007-12-04
23:17:06

ullared here we come !
en ipreen o dagen va räddad...alltså ingen ny utan den som fanns kvar i kroppen sen igår...ja e numera friskförklarad till 99% av mej själv känns gött som tusan... så imorse va de ja som traskade till ett fantasi för att befinna mej där 6,00...möts av emma...saknar inte jobbet men saknar dej !

louise...fruarna o majsan intar fantasi me en frullebricka i handen...sen bär de av norr ut me en lurig gps som egentligen ingen vågar lita på för dessa vägar har i alla fall ja aldrig åkt på förut...men men va gör väl de me lite sömn i ögonen o man e på plats i ullared...vi glider in utan kö...shoppar loss kanske lite väl mycke...eftersom vi blev intryckta bland kassar...julpapper o moppar i baksätet...men va gör väl de...de va en najs trip o ja tackar tjejerna för den !


2007-12-03
20:50:45

uber längesen...därför en riktigt uppdatering; trappfest...o sjukling !
mycke längesen jag tog mej tid o skriva i min älskade blogg ! därför e de på tiden...

lördag den årliga trappfesten...lyckad något smalt me grannar kan ja tycka men ni som va där gjorde festen...de va allt från tändstickan...till disknisse till abk ! i like ;P dörrarna stog öppna som på en äkta trappfest ! de va visserligen lite konstigheter som hände...jag gillar mina grannar vissa mer o vissa mindre...

söndagen tidiga morron 6.00 så efter en sömn på 1½ timme va man på jobbet...sen va de dax för släktmidda oss louise...de va julbord o de va tårta...jag va trött men trots de hela så vann ja,louise o liljehov den något avancerade usa tävlingen !

morronen började piss ! gick till jobbet 4.45...seg som ett annat odjur me illamående upp över öronen...så när emma ankommer kl.6 e de ja som försöker få tag i nån som jobbar för mej...inget lyckat men de löser sig ändå...chefen tyckte ja pratade osammanhängande o såg allmänt trött ut...de kallas sömnbrist ! så 6,30 va de ja som avancerade mej till kapellgatan o sjönk ner i sängen...louise min räddande själ tog självklart hand om sjuklingen ! emma o johanna ni e mina andra räddare ! en spya o man va på benen...en film o man va under jorden...en ipreen o man va på benen...tvätt ikväll hoppas bara att ipreen håller i sig o ja e frisk tills imon för då e de vi som avancerar oss upp till ullared...för ja vill vill vill !

tack för att ni e ni !