Mie

2010-01-29
23:38:46

mies åreklipp :)



2010-01-29
23:32:20

fredag som i sjukskriven
bli inte chockade över mina täta inlägg...men här e jag i alla fall!

nu bör min sjukskrivning va över för denna o alla gånger...missade o fråga läkaren vad han tyckte om sjukskrivning så jag tar saken i egna händer...nu har jag haft en sjukhus o jobbfri dag kan jag tycka räcka...de blir helt enkelt en dag på företaget igen...jag blir ledsen på mig själv om inte kroppen o dess funktioner fixar de...i tisdags hann jag inte mer än innanför dörrarna förrän de va kört...känns lixom inte riktigt rätt...så klen vill jag inte va! men ett samtal till 1177 o dom säger akuten ännu en gång...okej hade kanske inte funkat o jobba när inte vänsterhanden ville fungera...men surt o sitta på sjukan...tur jag har så sjukt bra kollegor som ställer upp på jobbet :)

nu har jag i alla fall blivit utskriven! vet egentligen inte om man ska va så glad över de...känns lite som dom på 103an skjuter över problem dvs mig till öronavdelningen...se va dom kan hitta där om dom nu gör de...annars ser det ut som att mitt liv kommer leva i en ovetande förlamning...

gårdagen bjöd på familjemiddag ala tacos :) o willemannen va självklart med o de kan inte bli annat än bra då! efter att family druckit kaffe så va beslutet fattat en ny kaffekokare skulle in i 0003...sagt o gjort idag har vi investerat i en ny kaffekokare...de e en djungel men de kändes som att denna designen kunde gå in i hemmet! nu gäller de att de ska minst gå en kanna i veckan så att vi undviker denna förbannade järnsmak...

dagen har bjudit på allmän chill o mys o e de med rätt sällskap så gillar till o med jag lugnet! c/o segemyhr o supermario...makaroner o köttfärsås...ja så chill kan de va :) ikväll blir de lite snabba cash o jag får nog investera i en cola så att jag inte däckar under föreställningen :)

 

lite åre bilder mest för att de va sjukt bra


2010-01-28
16:07:05

när allt vänds upp o ner igen...
jag säger som winnerbäck ännu en gång jag får liksom ingen ordning på mitt liv...de kan va så förfärligt...
det kan va så bra!

vi har i alla fall haft en sjukt bra vecka i åre...o jag har kommit på att skidor e sjukt kul :) en vecka med mycke skidåkning kunde varit mer...fest o allmänt chill! skidskolan va dryg som tusan...men de gav säkert nåt bra de me! testat på olika liftar...hoppat på ett litet gupp...vatt o kört fel i skogen...lite för mycke störtlopp ibland...lite vurpor...



 

 

åre kan inte bli en bättre start på 2010 :)

 

...men som alltid hamnar man i verkligheten igen...de hann gå en dag på jobbet sen va de dax o hamna på sjukan igen...så j-vla trött på den där förlamningen! ny magnetröntgen...o så va de slut...mina prover e prima bra! lite järnbrist trodde ja allt dom skulle hitta men nej jag e fullt normal...bara de att vänsteransiktshalva domnar av...o vänsterhand har förlorat kraft frågan e hur nomalt de e egentligen?! men men jag e utskriven skönt egentligen...på måndag e de nya undersökningar som gäller får ju hoppas dom kan lösa min gåta då! annars rullar livet på o jag kan inte ha bättre människor runt omkring mig än vad jag har ni e helt enkelt bra :)

 

över o ut vänner snart e jag förhoppningsvis på banan igen..för man kan faktiskt inte va sjuk hur länge som helst!

2010-01-15
22:16:35

åre här kommer vi!
just de...o tiden har gått sjukt snabbt :) känns inte som de va länge sen vi bokade resan o krånglade fram o tillbaka med tågbiljetterna...men i alla fall så e de dax o besöka snön på riktigt! snowboard e egentligen mitt mål men eftersom de sägs vara krångligare o alla andra ska åka skidor så e de bara o glida me lixom...

men först lite jobb 6-12...chill! bäst o hålla ställningarna på företaget så länge man kan!

igår lagade jag förresten min första potatismos o de blev ju sjukt bra :)

om bredbandet o sånt grejs har sändning i norr kommer bilder o sånt fint sen...

över o ut!

2010-01-14
21:34:51

howdi
halloo!!!

i vanlig ordning e jag en mycket dålig bloggare...men här har ni mig igen :) livet rullar på helt enkelt...imon e de en månad sen man däckade in på sjukan...känns som jag vatt ansiktsförlamad till o från toklänge...men man vänjer sig helt enkelt...men de känns som det går åt rätt håll i alla fall!

lördagen bjöd på jobb med mina kära kollegor...vidare mot karlshamn där det ställts upp med inflyttningfest o stå hej! de va trevligt :) i vanlig ordning försöker jag organisera lekar o annat spex men med 20 deltagare inser även jag att detta inte blir lätt...kvällen förföljs av min oerhörda noggrannhet på hygien då desefiktionsmedlet e med...min tanke var att starta var är tvålen...men jag kände att nej de e nog mer en skånsk grej mig o linnèa emellan! utgång o hela kitet blev de...till compa vilket var en stor besvikelse...jag har ju själv lovat mig att inte beträda detta ställe en gång till efter utkastningen...men där var jag o sen blev de lite kaos...jag pausar på ett parkeringsdäck...har en nära dödenupplevelse i kylan...men jag vaknar upp med vinterjackan på hemma oss päronen o inte i en snödriva :)

de blir söndag o man mår som man gör efter en kväll med alkohol...mamma blir äldre o jag bakar kladdkaka :) hämtar mitt lilla knyte william! vi spexar för fullt hus :) han bara garvar de lilla livet! jag tänkte fånga han till hans studentplakat...om 18 år nåt tar ju sköldpaddan studenten o de gäller o va ut i god tid :)


2010-01-05
23:14:46

"jag är som mr bean"

 

 

 

mr bean?!


2010-01-05
23:12:50

jag har 1,2,3,4 o 5!
underbara eller som eddie säger fantastiska kids som förgyller min vardag!

dagen har helt o enkelt ängnats o kvalletid till 3 av 5...en start i snövädret för att slussas till andys lekland...solklart ställe kidsen gillar det o jag gillar det...dock måste jag säga att den gången vi va helt ensamma va bäst när vi fick ha cykelrace helt själva :) " mie mie mie kommer du ihåg den gången på andys när vi cyklade o robbe jagade oss?!"..."alltså mie varje gång vi e hos dig e vi på andys..." ska man kanske börja förnya sig eller nåt...vi kanske får åka till badhuset eller nåt :) för aktivitet ska de va!

eddie gör framsteg varje gång tycker jag...vågar klättra lite överallt o självklart uppmärksammas detta...

- eddie va duktig du e!
- ja, jag är helt fantastik...

klockren kille med ett självförtroende på topp :)

de blir mycke spex...så hamnar vi på studsmattorna...o som den hoppglada människa man e vill man ju gärna också hoppa lite...

eddie: - akta akta mie den går sönder!

ska hoppa försiktigt lovar :)

efter några timmars lek på andys e de vi som besöker ett donkan...jag själv e inte helt nöjd över valet...men e de kidsens dag så e de :) sån mat klassas som stress mat eller fyllekäk! hemmakväll o hyra film inget jag rekommenderar med 3 små viljor eller jag vill säga stora viljor...till slut kom vi överens eller inte riktigt "jag vill har blixten...men eddie den har vi hemma...ja men den ha ju massa repor..." hmm lilleman du kan inte tänka dig att den är söndertittad :)

mot kapellgatan som dagen till ära förvandlades till dagisplats...film...tv-spel...godis o saft...e man inte en fullständig faster :)

alla sagor har sitt slut...dax för kidsen o åka hem med tåget...o eftersom mamma är med så ska man helst gå en timme för tidigt..."man ska ju hinna köpa biljett med..." som tar typ 2 minuter...men men de blev häng på stationen istället...vi hade väl kul men frågan e va de andra väntande hade...

 

 

 


2010-01-05
00:08:45

den isländska läkaren måste tro ja vatt på antarktiskt!
...dax för ett besök på vårdcentralen dagen till ära...mest bara för att jag börjar tröttna på allt vad ansiktsförlamning heter...o man kan väl tycka att alltid e lika intressant med sjukhusvistelse...eller inte! jag hamnar i ett väntrum...har ju aldrig hänt förr att man ska vänta...eftern en halvtimme tänker jag va tusan...oj där hade dom visst glömt mig...för jag ha ju inget liv o de ända jag har tid till e o vänta i ett väntrum jag somnar i...

hamnar hos fabror dr...tror han kom från island...denna iaktagelse från det isländska lexikonen i hyllan o den märkbara brytning...lukke din ögon...tur jag har varit på island tänkte jag o stängde ögonen...självklart vet ingen var felet e men de lixom dyker upp nya teorier lite när som...nu kanske mitt ansikte varit drabbat av för mycke kyla så att skelettet svullnat o nerv nummer 7 kommit i kläm...han frågade om jag förstod?! låter fan som jag vatt på antarktiskt...jag vet inte riktigt men de känns som en skum dimma...

det har hunnits med lite alliansen o viktväktarna med...

o så dagens bästa samtal...bg får numret till samsung fråns phonehouse o hamnar hos polisen...skum fel ringning!

över o ut innan mina ögon bestämmer!

2010-01-03
20:58:23

så sammanfattar mie år 2oo9
redan nu när jag ska börja känner jag att minnet sviker...men de e ju förmodligen de bästa upplevelserna som bör komma fram när jag tänker...eller varför inte kolla igenom bildarkivet!

om jag inte missminner mig helt fel...så va årets första fest för allas vår vän emma när hon skulle bli ett år äldre...en trevlig tillställning...en fest som präglades av en ond ögoninflammation...man är ju glad att man inte e den där lampmänniskan i festliga sammanhang...även året som började med tvål inslag på fest något jag hoppas inte faller bort! inte att förglömma att nämna årets personalfest...vad mer behövs tilläggas mina kollegor måste va de bästa :)

jag fyllde 22 år egentligen tycker jag det kan räcka med födelsedagar för min del nu...22 e väl en bra ålder i några år till i alla fall...men de blev en jäklar fest i alla fall :)

året har inte bara präglats av fest...även fast jag inte kan sticka under stolen med att det har varit mycke av den biten...jag har ju blivit faster till 2 till små liv...amanda 090521...william 090603...lyckan är total o jag har 5 små liv som ligger mig varmt om hjärtat...det är en lyx att ha 5 kids utan att behövt föda dom själv :)

inte att förglömma årets gotlandsemester med min kollega/vän/semesterpolare kärt barn har många namn även kallad johanna sjöbeck...en semester som både började o slutade på topp...en lite krock däremellan...men att få leka som ett barn i vattenlandet...trots att vi kunde fått skador för livet på diverse delar...vi har blivit kompisar med marko...satt spår på personalen på gotlandsfärjan...hängt i väderkvarnar...ätit glass till lunch...bott i ett ålderdomshem...hittat nya vänner...klättrat på gotlandsmuren...träffat hela politikereliten...varit med i tv...o sjukt mycket mer! en semester som ska återupplevas om några år då förhoppningsvis vi har bihang o barn med...inte för att vi hade tråkigt själva utan för att livet utvecklas o de e en bättre anledning att hänga på kneippebyn!

jag har både börjat o avslutat studier...vatt på utbildning i linköping...blivit volontär på viktväktarna...

o så kom smällen jag inte va beredd på...10 dec o jag tror det är en omstart på mitt liv eller nåt...en smäll på käften som jag själv inte riktigt hunnit smälta...för första gången i mitt liv bli inlagd på sjukhus...transpoteras runt som ett jävla kolli...ett ansikte som förlamas när det vill...blodprov i mängder...en rädsla jag själv vill gömma...

och jag har insett att alla människor runt omkring betyder nåt speciellt var o en! o det betyder verkligen mycket! det vissa människor säger till en kan bara inte passera man får sig en tankeställare o blir förhoppningsvis en lite bättre människa...men ni e bäst o jag hade inte haft ett år som detta om ni inte joinat mig :) 2009 är en historia vi inte vill glömma...vissa delar hade vi kunnat radera men ett liv e inte alltid på topp så e de bara!

så mina vänner...föräldrar...kollegor o ni som vet att ni e ni god fortsättning...eller nåt i den vuxna stilen 2010 kommer förhoppningsvis bli lika bra om inte bättre än 2009...

jag kommer alltid att förbli galen...men jag ska bli en bättre människa...man kan försöka mer kan jag inte det finns inga garantier...nånstans måste jag smälta o inse...jag säger att jag gjort det men jag vet inte om de e sanningen..."mie du har väl insett?! att du inte kan hålla på såhär?!" vad ska jag svara?! det finns väl bara ett rätt svar på den frågan...man svara inte fel för de tycker ingen om...de e alltid lättare o va på andra sidan o säga hur det ska gå till...jag har tappat bort instuktionsboken till mitt liv...jag ska leta upp den o försöka göra vad jag lovat alla! de kan ta tid...mer tid än vad alla andra förmodligen kommer att ha tålamod till...men jag vill bara att ni ska vet att det ni säger sjunker in o svider ibland...helt rätt jag behöver nog få lite käftsmällar innan jag fattar...

 

ni e bäst i vilket fall!


2010-01-03
20:15:56

man kan säga att det stavas tvåtusentio!
vad mer kan jag säga det är ett nytt år...happy new year vänner...numera ska de skrivas 2 0 1 0...de innebär inte bara att de e ett nytt år...en start på ett år då jag fyller 23...det är något som skrämmer mig...är jag verkligen redo att bli äldre?! har man nåt val?! förmodligen inte! jag borde sluta tönta mig med min åldersnoja de finns värre i-landsproblem än de i mitt liv...

nyårsafton va en trevlig tillställning...med en början då jag trodde hela högen skulle frysa ihjäl...martini var stället där de intogs planka...själv gillar jag helst lite kant på tallriken...man vill ju inte se ut som ett barn på kläderna när man e klar...i rädsla om att inte få uppleva det nya året fick de bli taxi tillbaka...kvällen präglas av spel o kladdkaka...o självklart blir de rakterer och champagne! o så lite kaos på de...men vi hamnar på efterfest o om de va trevligt :) här utforskas alladin askens mindre smakliga upplevelser...mina nycklar kommer på vift o jag ringer abk jouren...jag ser det mest som ett äventyr in på de nya året de ska lixom inte va lätt...nycklarna återfinns o glädjen är total! med 6 timmar in på de nya året va det sömn som stod på schemat...

...men inte för länge...släktträff o jag hänger med min coolaste wille :) kvällen bjuder på bio...jag tackar sf för deras komfortabla fåtöljer jag försöker egentligen under hela bioupplevelsen att vara vaken men lyckas väl en 30 minuter eller något...

årets första fest har passerat ifrån en klubbstuga i n.åsum...för att vidare mot 0003...till söder mot class...ibland e jakten på en fest...festen lixom! jag kan inte annat än att säga att jag gillar läget :) trots att de kunde varit varmare ute...men man kan inte få allt...o på tal om kyla de här med växthuseffekten måste va en myt hade vi inte haft varmt ute annars ?!