Mie

2011-12-20
10:53:58

vetenskapligt!
idag är min tanke att ägna 100% fokus på mitt livs första vetenskapliga rapport...än så länge har man varit vaken i mer än en timme och inte ens öppnat word! men snart känner jag framsteg i det hela :)
julafton om sisådär 4 dagar och jag börjar redan förfira om 3...jag har fortfarande inte någon julkänsla, jag hoppas istället på nån form av efter julkänsla i mars någon gång då jag hoppas på en skidresa då kommer i alla fall det vara snö och sen är det ju min födelsdag på den delen av året så förmodligen blir det lite julkänsla innan sommaren dyker upp! :)

2011-12-15
08:28:21

luciafirande hos kottarna!
jag är glad! jag fick fira lucia trots att det inte är något vi håller på med på högskolan...Wille bjöd visserligen inte på så mycket skönsång men han bjöd på sina kompisars skönsång :) ett intensivt men lagom luciatåg när man är 2 år! nybyggd förskola är inget jag skulle tacka nej till som min kommande arbetsplats! modernt och nytt sånt gillas :)

 

söt liten tomte som spexade rundor på förskolan med pepparkakor och saft
nu är julstämningen noll! det tokregnar ute och min plan är att ta mig på cykel till högskolan ska man ta regnbyxor tross...ibland är det värt att se ut som en lodis än en dränkt katt!
över och ut!

2011-12-09
16:25:39

Csn vet inte...ring regeringen! tips från Csn!
dagens irritarition över hur regeringen eller vem det nu än är tänker!
som det ser ut så lönar det sig inte att jobba...att vara ambitös är på tok för onödigt! gå en bild eller drama kurs istället det rekommenderar läraren!
csn har en gräns ett så kallat inkomsttak...47000 per halvår innan skatt är vad man får tjäna så extra jobb och sommarjobb är överskattat ändå får man ingen csn under sommaren! jag vet inte riktigt var tanken är att man ska bo på gatan i 3 månader eller?!
mitt givande samtal till csn idag gjorde ju ingen gladare...när jag ifrågasätter hur dom tänker när dom inte ger csn på sommaren men ändå räknar allt du jobbar under sommaren i deras inkomsttak tyckte tanten i telefonen att jag borde ringa regeringen och fråga! kul att hon jobbar med något hon inte kan stå för...
jag visste att allt inte är lätt men detta borde inte ens behöva vara något problem om man hade tänkt logiskt och varit mänsklig men det är tydligen inget varken csn eller arbetsförmedlingen är!

2011-12-09
10:46:54

TID PLATS MÖJLIGHET
...gårdagen bjöd på en mycket trevlig maxivistelse! visst är det alltid trevligt att hamna på maxi men igår hade dom verkligen lagt ner den där lilla extra energin på musik, tipsrunda och jippon :) sånt uppskattas så här i den icke utomhus julstämningen! tipsrunda klarade jag o sjöbeck galant hoppas vi i alla fall :) det skulle visserligen vara konstigt om det inte gick bra eftersom folket var väldigt glada för att berätta det rätta svaret...jag var mest negativ till det, får jag hjälp antar jag ju att någon annan också får det!
dagen bjuder på självstudie och det är faktiskt denna veckas första sådan...annars har gruppaktiviteten varit fantastiskt på topp :) ett arbete som ska vara klart om en vecka har vi redan styrt upp joda så att! det som tynger hjärnbalken kan ju vara att det är mycket annat i skolans värld som spökar just nu! en vetenskaplig rapport hej o hå inte för att jag ska ta någon doktorsexamen men det ska tydligen vara viktigt för de flesta inom högskolan så det går inte att protestera utan det gäller att ta vara på sin TID PLATS MÖJLIGHET! Ibland tror jag att en del lärare lyckats hjärntvätta mig lite ellet så är det som en reklam allt som upprepas det sätter sig...hur som helst är det svårt att koppla från skolan var man än gör för samvetet säger borde du inte plugga istället! men min andra hjärnhalva tar över och säger att det finns ett liv utanför den där världen också! gårdagens glädjenyhet som jag totalt missat är att praktiken kommer så småningom ligga i en förskoleklass spännande säger jag :)
i helgen kommer jag att ta helg på riktigt eller i alla fall från jobb! det är dop och granhuggning som kommer att stå på schemat och någonstans där emellan kommer Alva Myrdal och hennes man och vänner dyka upp i min vardag.
över och ut jag ska snart bege mig ut i stormen det kommer inte att bli spännande! abk har glömt sätta nån list i vår balkongdörr så ja här drar det ju in en del! 12.30 kan dom förvänta sig ett samtal från deras favvohyresgäst jag vet inte om det är fler än jag som har x antal nummer till deras olika verksamheter abk är helt enkelt bara värda kritik!

jag skulle defentivt kunna tänka mig en sådan här upplevelse igen...fast nu är det skidtankarna som ska framträdas :)


2011-12-06
23:37:59

någonstans där är 6 december...
...då är man här igen och kladdar lite bokstäver!
intensivt AB...full späckad dag skulle man kunna säga om man räknar bort allt traggande man håller på med i skolan mellan varven men jag kan inte säga annat än att jag tycker det är en viktig del av vardagen i både skola och på jobbet! att få ventilera lite är aldrig fel...framför allt när saker gör en upprörd på både det ena och andra sättet!
som i skolan där anser vissa att man har 10 veckor på sig innan utan man får respons på inlämningar om man ens får det då...men idag försöker jag inte vara överdrivet bitter på det för jag ha införskaffat mig mitt första VG i denna utbildning...visserligen chockad över det hela men glad :)
efter en skoldag som blev halvt som halvt inställd höll vi ändå ställningarna till klockan 15.30...eftermiddagen har därefter ägnats åt Alva Myrdal en kvinna som tycker att barn ska ha det bra...vad jag har förstått en klok kvinna som tycker att barn ska ha rättigheter!
...dags för jobbmöte som höll på att falla ur minnet! eftersom inte mötena är så där väldigt täta nästintill obefintliga så är det alltid givande att få träffas och ventilera och få lära sig något nytt :)
det var allt för mig hej!
minimannen på flygtur :)