Mie

2013-06-30
23:08:18

Väderpåverkan!

Det är ju märkligt vad vädret ska påverka livet just nu, kan det vara ett ålderstecken?! Mitt liv kretsar kring vädret, yr är min mest använda app nästefter de socialmedierna som används aktivt. Dagen i Barcelona började med ett tjock moln över hela synfältet jag kunde se, solen hade inte en chans att ta dig igenom. Vad är det med begränsad soltillgång och Barcelona?! Har aldrig varit med om något liknande på föregående semesterturer. Är vädret inte på topp omprioriteras dagen till kulturella vistelser, familia byggnaden som tydligen aldrig blir helt klar blev dagens mål. Intressantare än byggnaden blev kotten som jagade enorma såpbubblor som nån kul kille gjorde. I hopp om att uppleva shoppinglivet tog vi oss till de mer välbärgade gatorna, stängt?! Stängt överallt i en storstad, knappt acceptabelt men man kan ju inte göra något åt saken. Dilemmat diskuterades över en lunch på BK, exotiskt eller hur! Helt plötsligt blev måltiden en trygg miljö för oss turister och vi kände igen menyn från vårt lokala BK, long chicken inte dumt alls faktiskt. Helt plötsligt försvann varenda moln och solen gjorde entré, lyckan var total och vi skyndade upp mot soldäck för att lägga beslag på varsin solstol. Min anti-solkräm aura har satt sina spår, men min kropp har fått en förändrad hudfärg förutom min rygg då. Imorgon vänder jag på kroppen och ser till att släta ut kroppens färgnyanser. Yr.no appen lovar strålande sol hela dagen, jag ser redan fram emot morgondagens utevistelse !

Kvällen bjöd ännu en gång på en måltid på Hard Rock Café. Summa av kardemumma, fin mat, fantastiska drinkar och toaletten känns fräschare än något annat som erbjuds i denna staden!

Uppmärksamheten på klockslaget av publiceringen av inlägget hoppas jag uppmärksammas då det inte sker morgontid! Jag har en vända-på-pensionärsuppvaknandet-alldeles-för-tidigt-kväll och hoppas på bra resultat inför morgondagen!


2013-06-29
07:42:19

Turistlivet!

Ännu en dag där pensionären inte kan sova längre än till 7 på morgonen...jag undrar varför jag blivit en morgonmänniska...tycker det verkar uttröttande i långa loppet! Morgon i Barcelona och solen visar sig från sin ljusaste sida så vitt jag kan se från hotellfönstret. Något vi inte fick uppleva från start igår, till en början fick jag en känsla som jag kan få i Sverige när det är molnigt och ett svart moln som lurar i luften. Värdelöst, men det ordnade upp sig och vi invigde soldäcket på hotellet! Dagen började med hotellfrukosten som till hälften bestod av kakor, verkar bara va i Sverige som det där med frukost ska va ett nyttomål. Fortsatte dagen med hop on-off buss, vi tog turistandet ut till sin verkliga spets. Något vi upptäckte var att Ipaden är mycket populär att ha med för att kunna fotografera, märkligt med tanke på storleken. Vi tog ett hop-of och hamnade på stranden där det intogs lunch och ett väldans letande efter en supermarket, det fanns ingen, vi hittade ingen, chockerande och vi som behövde vatten på stört fick sätta oss på ett café.

Kvällen bjöd på finmiddag på Hard Rock café och findrink! Annorlunda mot torsdagens chock hak. Shoppingstråket var till den glada överraskningen :)

Tur Filip har en mer sund morgonsovning än mig så vi slipper hänga på låset på frukosten när den öppnar. Dagen kommer att bjuda på strandliv och shopping!


2013-06-28
07:19:15

Direkt från Barcelona!

Igår va den stora resdagen, då 3 länder besöktes under en period av några timmar. Låter egentligen märkligt, men fullt naturligt och de flesta har väl gjort samma sak! Att lämna trygga Sverige för att hamna nära ett gripande av en man på Kastrup till att gå fel och hamna på den manliga delen av toalettutrymmena. Tur man blivit vassare på språk då jag själv inte upptäckte mitt misstag själv...

Flygresan gick smärtfritt, med en uns av försening. Gårdagen fokuserades på att hitta en turistvänlig restaurang, något som va klurigare än man kunde räkna med, trots den nyinköpta kartan som Filip ansvarade för då mitt kart och lokalsinne tillhör den sämre varianten. Till slut hamnade vi på ett hak utanför hotellet med icke fantasivänlig personal, vi lyckades i alla fall få en meny på engelska något som inte verkar höra till vanligheterna. Pizza med för mycket fett och för lite tomatsås gick ner ändå. Cider verkar inte finnas och beställer man Smirnoff Ice hälls det upp ett glas med is, ibland kan det här med språk bli ett problem. För att avsluta kvällen besökte vi hotellbaren, där strawberry daquari verkar vara ett fenomen som inte finns. Jag vet inte hur denna semestern ska sluta men Gin & Tonicen var ju helt okej, så det kanske få bli min standard i Barcelona.

Verkar kanske märkligt att det finns tid för bloggande under en hektisk semester?! Men eftersom jag blivit som en pensionär och vaknar innan ens klockan slagit 7 så finns det möjlighet till att använda alla dygnets timmar effektivt. Hoppas på bättre överraskningar från denna stad idag, vi ska nämligen turista på riktigt på en äkta turist sightseeing buss. Kanske vi kan bli lite mer lokaliserade!


2013-06-21
10:48:03

När man accepterar att det regnar...
...något man visserligen inte gör när klockan slagit 15 på midsommarafton!
 
Bara för att jag hade möjligheten att sova i princip hur länge jag ville, så fanns det ju ingen anledning att vakna senare än kl.7...vad gör man då liksom?! inget jobb...inget att göra, ledigheten förvandlas till stress då jag inte vet vad jag ska göra hän tiden. Tänkte att träna verkar ju vara sunt innan eftermiddagen och kvällens intag av diverse kalorier...Friskis & Svettis hemsida antyder om att de ha stängt. Typiskt när jag för en gång skull på riktigt var taggad, regnet är ju framme det är ju midsommar...så inlinsen var inte att tänka på men en powerwalk i ösregn är väl alltid nåt. Helt plötsligt blev regnet accepterat, skulle jag gått från bilen och in till maxi hade jag ansett att jag inte kunde bli blöt...men nu har jag trampat vatten och blivit duschad och har inte tagit illa upp på nåt sätt. Och det var inte bara jag som va ute och ville bränna innan firandet, alla som var ute och sprang och gick blev blöta och det verkade accepterat. Jag anser att jag fått min dos av regn nu och önskar därför en midsommar med sol!
 
Även facebook har drabbats av allt regnväder men det är väl en klassiker...

2013-06-20
21:22:00

När sommarlovet...
...blir till sommarjobb!
 
Och jag hinner inte få en rastlös minut nu för tiden, något jag bara ser som positivt. Efter studentyran förra veckan på företaget fick man en hint om att det är nu man lever och behov som att sova görs när man dör. Denna veckan har jag installerat mig på office för att egentligen lika snabbt oinstallisera mig, 4 dagar går fort! Man får en annan roll man kan gå i privatkläder och blir mer än röst än en person, men jag trivs med variationen. Gårdagen bjöd på afterwork med kollegorna, trevligt och till en början blev vi negativt överraskade men kvällen avslutades med en mycket positiv klang. Nu går jag på långledigt och vet knappt hur jag ska hantera 4, läs 4 lediga dagar! Det kan innebära allt från avkoppling till att det övergår till rastlös stress, jag ska försöka hitta en balans på det hela med en och annan utflykt och inte minst midsommarfirande. Vi börjar med midsommar imon och sen får väder och vind bestämma resten...
 
 
Midsommar 2011 och Minimannen var verkligen mini :)
 

2013-06-15
18:05:43

Den nya generationen...
...är något jag precis fått uppleva!
 
Och jag inser ännu en gång att det faktiskt va 7 år sedan jag tog studenten, 15 år sedan jag gick i 5:e klass och 26 år sedan jag såg såg dagens ljus för första gången. Det både skrämmer mig och känns rofyllt på samma gång.  Den nya generationen visar sig i min värld vara de kids som är födda i slutet av 90-talet och 10 år framåt, det slår mig när jag möter mitt äldsta syskonbarn som redan fyllt 14 år och får det ännu mer bekräftat när jag möter en 10 år yngre kollega. Åldersspannet är längre än vad man tror jag som ansåg att de människor jag känner är i "min egen ålder". Men det motsäger sig ganska tydligt när uttryck som "snap chat" och "kik"används, jag blir som ett frågetecken och ungdomen använder uttrycken lika naturligt som att jag använder sms och facebook. Det ska tydligen skickas ett foto som lika snabbt försvinner, jag frågar mig varför bilden inte ska få vara kvar har min syn blivit långsam. Kollegan visar gärna den nya uttrustningen och skickar ett foto på taket och får tillbaka ett på ett golv. Jag frågar mig hur personen i frågan kunde tolka takbilden på det sättet, hade jag fått ett mms som jag anser vara ett fullkomligt tillräckligt sätt att kommunicera på hade jag ifrågasatt det hela och misstänkt både felskick och feltagning av foto. "KIK" är tydligen motsvarigheten till iphonens iMessage, utvecklingen går framåt. Den nya generationen använder mest instragram "för att det är inne", medan facebook mest används för att ta kontakt och en del till och med använder det för att skryta. Rix FMs morgonzoo tog upp ämnet om att det populära "first comment" fenomenet, liksom min kollega det är tydligen det som gäller att följa så många kändisar som möjligt och vara den första att kommentera bilderna. Obegripligt stackars kändisar, det verkar rörigt. One Direction är tydligen något som är "super inne" (jag fick googla för att få rättstavningen bekrätftad), parfymen som kommer ut är ett måste oavsett om doften inte är välkomnande.
 
Ännu en gång inser jag att jag inte är den nya generationens ungdom, jag har säkerligen inte ens tillåtelse att kallas ungdom, kanske kvinna i mindre medelåldern skulle passa?! Är det så här rörigt föräldrargenerationen haft det?! Internetbank, sms, facebook och visakortet som jag hånat de äldre för att inte förstått anledningen till användningen. 2010-talets barnen är några jag möter och kommer att möta ännu mer, jag tror jag hoppar den nya generationens ungdom och hoppar direkt till 2010-generationen. Nu gäller det att hålla sig uppdaterad för att ens kunna arbeta med kidsen, jag känner till Blixten Mqueen och Hello Kitty men i veckan hörde jag talas om något som heter Röjar Ralf. Barnen och ungdomen är framtiden så jag ska försöka anpassa mig helt enkelt, det är ju trots allt dem som ska ta hand om mig när jag sitter med min Ipad på ålderdomshemmet...

2013-06-07
16:03:52

Onödigt att gå upp idag...
...minst sagt, det har skitit sig från start!
 
Klockan var ställd kl.4.07 omänsklig tid egentligen och frågan är om det kan ha påverkat hela min dag på ett negativt sätt?! När klockan ringde var jag egentligen inte pigg men jag brukar underlätta situationen genom att endast tända en av två lampor på toaletten, jag tar morgonen med ro. Innan dess att jag ska lämna lägenheten antar jag att det ska bli som vilken fredag som helst tills jag öppnar dörren, kliver ut och tappar mina redan ihopklistrade solglasögonen. Lyckan är inte total och har inte varit sedan den dagen de fick en sprick och helt plötsligt gick sönder bara sådär oväntat. Superlim från en bensinmack i Danmark och lite papperstejp från bromölla buss och en tillfällig lösning var till ända, något som har gjort att jag slappnat av och inte beställt ett par nya. Men så idag förändrades situationen och inom kort kommer det att beställas ett par nya och då hoppas jag på bättre kvalitet och att slippa oönskade sprickor. Trots den korta sträcka som är till företaget väljer jag att starta musik och jag tror på en bra dag. Och hoppas kan man ju alltid tills upptäckten av att all sockerlag till fruktcoktailen vält ut i kylen, vatten är väl sin sak men sockerlag. Klockan har alltså inte passerat 6 denna arla morgonstund och två misstag har redan begåtts. Men jag vill kalla detta lättsamma misstag i jämförelse med de 4 smörgåstårtor som gjordes och upptäckten om att det blivit fel i dekorationen är ett faktum. Kom och hjälp mig att dö, min luft är redan ute. Linnea och jag har en fortsatt "allt blir feldag", jag hoppas på en drastisk vändning då det stundar strandhugget i tivoliparken. Men med min otur drar väl regnet in under kvällen, trots att meterologerna lovar sol...hamnar på CSK med nåt farligt myggbett...scenen rasar ihop eller så blir det helt enkelt bra och smärtfritt! Jag chansar och hoppas kunna finna ro med fina vänner i tivoliparken :)