Mie

2011-09-22
19:38:31

nU Är aLla SMå sTjäRnOr
idag har dagen fokuserats på självstudier hej o hå! men nu är i alla fall de 170 första sidorna i barndomspsykologiboken igenom lästa...förhoppningsvis blir det något bra av det också! Trots att inte klockan va ställd vaknar min reflexmässiga kropp kl.8 varför inte det var ju lika bra att börja läsa...nu är bara den sista lilla detaljen att jag ska ha förstått vad jag läst och komma ihåg en hel massa psykologer och forskare!
jag och bg tog en rast på maxi det va trevligt, jag som i vanliga fall gillar att shoppa på maxi tyckte att det var rena lyxen idag:) även hemmet har fått sig en kleniseringsomgång! dagen är snart fulländad men först ska man väl plugga lite till!
hej o hå här bor vi :)

2011-09-15
19:09:30

dET är TaNKeN SoM RäkNaS
just nu känns det som det ända som snurrar i hjärnbalken är litteratur och allt vad det innebär...som vår lärare sa 200 sidor i veckan ska läsas...en chock för en annan som inte lyckats läsa mer än 2 sidor åt gången med risk för att somna...sömnen har fått en större prioritet och numera är en 8 timmars natt något som hör till det vanliga :) Idag har det väl betats av 80 sidor något jag känner att självstudier är sådär...låter slappt men nej det är ett måste att läsa när massa annat drar!
gårdagen bjöd på första examinationen...jag och redovisningar nej tack! godkänd men det var nog förbestämt att alla skulle bli det så speciellt var det inte men ett godkänt är ett godkänt oavsett :)
morgondagens självstudie kommer att bjuda på en studieresa till helsingborg närmare bestämt väla...en paus i litteraturen! Lite shopping kommer man att kunna unna sig fint ska det va :)
Och får även passa på att gratulera Emil som fyller 27 år imon...en bror som skapat något alldeles fantastiskt! En unik lite kille som jag saknar just nu!
tiden går fort här har vi minimannen i bebisformat :)

2011-09-12
19:44:38

blåbärsbullar...bowlingklot och gråsuggor!
var tog helgen vägen?!
fullspäckat i vanlig ordning...men först ett extrem pass på darins 22-12! Den sista timmen va händerna lite skakis det där med ingen sömn är inte nyttigt...spännande att testa på något annat nja...jag är ingen bagare jag men självklart ställer man upp om man ändå bara ska vara hemma och drälla! Det var mycket bröd och bullar...tyvärr så höll inte riktigt min kordinationsförmåga till blåbärsbullarna vilken koncentration knappt jag kunde prata under tiden och det är inte ofta det händer så det var ett riktigt hantverk de där :) när jag kom hem i fredags var ju planen att sova men nej det blev ingen större ro för det...sova bör man men man dör inte!
lördag och man var åter i jobbtagen men denna gången på min ordinare plats på fantasi och även fast jag är glad att jag börjat plugga så är jag glad att det inte va i ett bageri jag skulle stå i! när man jobbar på gula huset jag då får man va beredd på diverse spektakel som att irene hoppar ur en taxi kl.6.30 på morgonen...bg får en frukostvän som tar tag i hennes iphone och vill lyssna på musik! joda så att välkomna här är vi alla som en familj :) kvällen bjöd på bowling och fest! som förutspått blev det trevligt i vanlig ordning :) mycket spex och ingen lugn och ro!
söndag kalas i tollarp det känns alltid bra och göra något vettigt dagen efter :) kvällen bjöd på "hur många lingon finns det?" filmen och trots viss sömnattacks påverkan så måste jag säga vilken toppen film!
idag har man åter varit tillbaka på hkr...jag har kommit på att naturkunskap eller biosfären inte alls är min grej! jag vet inte riktigt hur man ser nöjet med att hälla ut en spann jord med massa småkryp om det inte finns några barn som tycker det är kul...tack men nej tack detta var inte kul! jag tycker dom här små krypen är mindre trevliga men man kanske vänjer sig!
över och ut ikväll tvättar jag grönt!

hur blir det jord?

panelen av små genier svarar

 

- "En mask äter och sen bajsar den ut jord! Den både äter jord och sen bajsar den jord"

- "Man tar grus och sand och sen blandar man lite. Och sen tar man lite svart färg. Eller?"

- "Det börjar med att en maskros växer, en kanin äter maskrosen, en räv äter kaninen, det blir rester av kaninen, larver äter av kaninresterna och av kaninresterna blir det jord och såhär går det om och om igen!"

”…det kommer från maskarna!”

- ”Man måste ta något speciellt medel på sanden, sen måste man vattna!...(funderar en stund)…eller jag vet inte om man gör så…"

- ”Matjord? Alltså jag vet inte…”

 


2011-09-08
16:44:51

timglas
hej o hå livet rullar på liksom skolan och jobb...nej rastlösheten hinner liksom inte riktigt nå mig! När jag känner att nu blir det lugn och ro då startar något annat :) något jag bara är glad över!
dagens skola har innehållit en inställd lektion och grupparbete med lite power point...lagar och sekretesser och visst tusan blir det bra jag ska försöka komma över min nervositet inför redovisningar vända på det hela och se det som en erfarenhet eller något!
efter skolan lite schemaskrivning och leveransutkörning till önnestad spännande men ändå lite farligt känner jag man har ju inte lokalsinne för mycket men joda så att jag hittade och kaffe fick dom! för första gången efter skolan ska jag baka i natt eller kl.22...jag tror det kan va spexat nån gång ibland! Men klurigt med sån tid ska man gå och lägga sig nu eller hur funkar det att börja jobba på kvällen?!
jag va på domus för att inhandla diverse förnödenheter inför nattens jobb...red bull kan ju vara bra i tröttare tider men va e de för fråga jag får i kassan?! "har du legitimation?"...och som läget är just nu så äger jag ju inget körkort och passet låg hemma! men jag sa till henne att jag är över 18 men gör som du vill...man kan knappt köpa energidryck på domus utan leg men alkohol på systemet går bra...vilken snurrig värld vi lever i!


2011-09-05
21:38:40

regn...myggbett och sånt!
helgen innehöll i vanlig ordning 2 dagar och som vanligt gick det alldeledas för fort men vilken aktiv helg...3 timmars jobb hann jag trycka in innan det var dags att åka till malmö för att inhandla diverse förnödenheter :) så nu är PC historia i detta hemmet! Som den intagningspresent jag köpte till mig själv blev det en såndär mac och jag har inget att klaga på trots att det är något annorlunda PCn...En spontanfest på tyggårdsgatan och utgång till bånken där en liten olycka med min tass dök fram med ballerina bli stämplad av en klack det var inte skönt i alla fall!
söndag och vi åker och hälsar på vilddjuret :) nytt rum nytt hem fint ska de va! en dag med grillning...galen kundvagnskörning av minimannen...och allmänt mys!
måndag igen och nej inte jobb numera ska det ju vara mest studentliv i min vardag...planen var naturum jag kände stor meningslöshet att ta mig till högskolan för att sedan ta mig till naturum men någon anledning var det! 3 timmar tog det och ta sig dit i regnet nej det var inte underhållande kändes som man gick på mellanstadiet och blev med tvingad på något man egentligen inte vill...buss tillbaka till högskolan och där sitter man som en halvdränkt katt...men det är ju bara vatten något som tillhör biosfärområdet så man ska väl vara glad att det finns! men dagens kanske viktigaste man har titlen som klassrepresentant jag vet egentligen inte riktigt om jag är mogen för uppdraget men det kändes vuxet och seriöst på nåt vis...man har ju försökt undvika allt sådant i föregående skolår!
90 av 160 sidor lästa livet som student fortsätter imorgon eftermiddag då jag träffas på fantasi 6-15!

på återseende

 

förresten "hur blir det jord?" tänk på det!


2011-09-01
22:16:39

framsteg AB
jag trodde att jag va understimulerad när jag upptäckte att dagens ena lektion va inställd...stressen kröp i mig från att förra veckan jobbat 12 timmar om dagen och sovit 6 timmar...får kroppen en chock med sovmorgon och 10 timmars sömn för att sedan bara va i skolan 2 timmar...någonstans kan det nog vara nyttigt egentligen jag har inte ens varit trött trots att det varit fullt upp sen jag slutade...det kanske är dags att bli mänsklig?! sluta somna på bion...kunna vara social utan att behöva vara i full gång för att inte somna...jag vet inte men det känns som energi!

dagens skoldag har varit något mer givande än gårdagen...jag har träffat min klass eller i alla fall fått en överblick av vilka som jag ska tillbringa 3,5 år med! som reserv har man missat att få en grupp men det ska väl ordna sig in sinom tid...jag o en annan reserv ansökte om VFU platser som dom andra redan gjort de känns tryggt att det finns mer reserver än jag :)

men dagens energikick är självklart ett videosamtal med minimannen han förstod nog inte riktigt vad som va på gång men han visade med glädje upp sina saker :) boken med djuren åkte fram och kon säger "muuuuu"...jag saknar detta lilla troll på söndag då kommer han inte få en lugn stund!

energin bjöd även på en inlinesrunda fint ska de va!