Mie

2012-03-28
17:52:26

Csk ett andra hem...
...nu har man varit där igen, det går i perioder helt plötsligt är man där inte på ett helt år och trivs med det :) men idag var det dags igen och det är spännande med människor...jag kanske skulle blivit beetendevetare för är det bara jag som tycker det är lustigt när man har en kikare med sig till busshållsplatsen för att kunna se vilken buss det är som kommer i ett tidigare skede?! jag har ju blivit en kollektivare och trivs ju inte direkt med det heller...
jag har betett mig som en pensionär idag, att vara ute i god tid är A och O! det kan hända mycket på vägen som att blåsa omkull, för det var någon form av storm utanför sjukan! Inne i centralhallen 40 minuter innan utsatt tid och 35 minuter innan i ortopedens väntrum...men jag klagar inte det är spännande med människor där också! jag upptäckte att det var något med männen och deras jakt på något att läsa...en man 45+ sitter redan med den ända Bamse tidningen på stället och nästa man kommer och rör runt på alla bord och i tidningställ för att som jag tror hitta en manlig tidning...men vad jag kan se så ligger det bara kvinnliga tidningar! jämställt nja jag vet inte det...
30 minuter efter utsatt tid kommer jag in till fabror doktorn...där han är väldigt kort så 5 minuter senare var man klar med ett nästan säkert besked om att det är nåt tok på menisken och möjligen främre ledbandet! så nu är man invalido ett tag till...magnetröntgen inom en veckan det är något jag upplevt förr så nummer 4 prickas av på protokollet...bra musik och ett himla dånande! ett recept skulle skickas till apoteket men jag vet inte vad problemet är hos läkarna på det ställe med 2 av 2 gånger har dom glömt att skicka receptet till apoteket...så en väntetid på en timme på apoteket med ringande fram och tillbaka fick jag mina supervassa ibumetin!
tur att jag bara har en inlämning tills på fredag som jag mest pausar och skjuter framför mig...då kan ju ett besök på csk kännas som en giltlig anledning att slippa ta i tu med det hela...sjukskriven i en vecka som det heter, inte så nöjd med det men ibland och ganska ofta får man inte bestämma sånt själv!
när jag åker skidor och är glad helt enkelt

2012-03-21
10:41:23

det blev inte riktigt som jag tänkt mig!
årets efterlängtade skidresa är över...en vecka passerar fortare än vanligt precis som det är när man firar semester!
Norge bjöd på fint väder...nästan för fint för att skidåkningskvaliten skulle va bra! Något som jag upptäckte redan första åket tredje dagen...eller jag vill tro att det va snön och inte min skidåkning det var fel på...ärligheten säger att det nog va mer fel på mig än snön! Tredje vurpan för veckan gick väl inte riktigt som de två föregående...men man ska inte ge upp direkt därför fortsatte vi med lite förmiddagsåkning! Man ska inte tänka riktigt på att man har ont...men när det var dags för de svarta backarna blev det lite väl mycket...Det blev i alla fall ett besök på ett norskt sjukhus! En spänning jag helst vatt utan...jag fick en doktor som va från kristianstad! skönt säger jag då inte mina språkfärdigheter är så utövade i det landet...norsk sjukvård misstänker utsträckta ledband och eventuell spricka i knäet!
Norsk sjukvård är något snabbare än svensk får man väl säga...tog 2 timmar och då varnade ändå tanten för luckan för att det kunde ta tid...I Sverige sitter man 5 timmar på akuten och dom undrar om jag inte har röntgenbilder från Norge med mig!? Visst skulle det vara spännande att få med sig röntgenbilder, men sen den gången jag frågade om jag fick ta med mig min EKG -kurva och fick ett lite skratt och ett nej så frågar jag inte längre efter sjukvårdens material! Så nu är man omröntgad för att konstatera att norrmännen gjort fel...ingen spricka! Men däremot en tömnig av blod i knäet och förmodligen något som är sönder där inuti...så mitt köp av kryckor i Norge va väl smart!
För grabbarna blev det en skidresa...jag omklasifiserade det till en solresa! Men snart kommer jag att stå på ett par skidor igen om jag får bestämma :)
liten försmak av bilderna i Norge :)
Något annat som är tapeten just nu är att min ålderdom är i närheten...jag vet inte riktigt om jag ska tycka det är riktigt bra...men det är ju inget jag kan påverka så det är bara att gilla läget :)