Mie

2013-08-30
22:33:46

Hej hösten!

Det är precis så det känns och med tanke på allt som händer, så vill jag nog ändå mena att det stämmer. Jag gjorde premiär med stickad tröja och jeans idag det har ju bara en höstlig klang det. Imorgon är min officiellt sista dag på mitt sommarjobb, vilken sommar det har varit. Jag hörde nånstans där det va någon som avbröt i ett intressant samtalsämne "och vilken bra sommar vi haft" hon hade rätt, men hon avbröt och det är väl mindre rätt. Men bra inflik!

På måndag börjar femte terminen på högskolan och steget närmare examen är verkligen på gång. Kikade in kurslitteraturen inför terminen, blev lika chockade över alla dessa engelska titlar som när jag tackade ja till ett bröllopsmöte där mannen i förhållandet bad om att hålla mötet på engelska. Vad skulle jag säga?! Risken att det blivit fel tårta med knacklig engelska kändes inte långt bort...jag ursäktade mig och tänkte samtidigt att jag är underutbildad i engelska men det skulle medföra svårigheter om mötet skulle fortlöpa i detta språk. Mannen som hade ovanligt stor påverkan på bröllopstårtsvalet agerade nån form av tolk trots att både jag och kvinnan verkade förstå varandra. Det blev mer svengelska än vanligt, jag sa ett ord på engelska och på nåt sätt räddade jag upp det med en svensk översättning. Så här i efterhand inser jag att det nog lät märkligt, men tusan jag är inte bra på engelska trots att jag och kvinnan verkade ha en språklig conection.

Största intresse på sommarjobbet har legat på marknadsföring, jag tappar själv hakan över hur väl det lyckats och funderingarna hamnade på om jag valt fel framtid...men kom på mig själv att barn kan inte vara fel! Jag säger 401 och mer behöver ju knappt nämnas mina fantastiska kollegor vet och förstår att det är en större stund än många andra. Vi skrattar högt och pratar om glassdrinkar och champagnen Roger, det kommer att firas inom kort det är ju trots allt succé! Jag väljer att arbeta dygnet runt och svara på kommentarer den tiden på dygnet det faller in, men jag har länge känt att man kan lyckas bara man anstränger sig. En i företagstruppen har tagit steget upp till staden som jag får helgkänsla i under alla dagar i veckan, jag pratar om Stockholm. En fantastiskt stad där det i princip finns allt, trots att det är många mil emellan håller vi kontakten och hon är med om det vi är med om och tvärtom, det är bra! Trots att jag tycker att det ska bli skönt att börja skolan kommer jag sakna kollegorna som alla önskar sig och såklart vår kändiskollega i Stockholm!

Helgen är en sån ensam hemma helg när mannen i hushållet också håller till i Stockholm, populär stad jag själv var ju där senast som i tisdags! En tom säng känns inte alls lockande men det är där det kommer sluta ändå, imorgon är ju trots allt sista dagen på sommarjobbet!


2013-08-25
17:36:50

Ibland är det tillåtet att vara oförstående...

Vilken helg, vilken vecka...som har spenderats till största del på företaget. Fredagen bjöd på både jobb i cafeet och på office...det första nämnda va trevligt liksom det sistnämnda men med en lite detalj på det förstnämnda. En kvinna upptäcker att kundtoaletten inte är helt fräsch och meddelar oss om detta, sånt kan ju få en att känna ett stort obehag...jag behöver inte säga mer än att det som skulle legat i toaletten va felplacerat. Och där av mitt val av rubrik ibland är det liksom okej att inte förstå varför vissa människor gör vissa saker, som i detta fallet felplacera på toaletten!

Resterande jobbdag flöt på och det uppstod inte mer obehag. Kvällen bjöd på inget mindre än Wizex fantastiska stämma. Jag är inte negativ mot Wizex väldigt trevligt dansband, däremot är inte riktigt dans min melodi! Det blev vad man skulle kunna tro svarttaxi från Wizex och bäckaskog, men så va inte fallet det va en vit bil och ett vitt taxibolag. Det var mer åkturen som skulle kunna tyda på att vi valt att åka där det inte går helt korrekt till med skattebetalningen. 140 va maxhastigheten vad jag kunde utläsa, snabbt gick det eller som chauffören ville få oss att tro "som i Turkiet" jag har bara lite oroliga minnen från taxiresor utomlands. Som den 26-åring jag är tog jag mig hem för nattens sömn, medans ungdomarna gjorde stan. Klokt val av mig då jobbet kallade 5 timmar efter hemkomst.

Från en bil till två andra, lördags underhållning va placerad åt Osby hållet i dubbel bemärkelse. Först en trip till Ikea för diverse inköp och en kycklingfilé jag inte blev helt nöjd med. Väl tillbaka till staden där jag bor byttes det till det större fordonet bagarbussen, bröllopstårtleverans och inte vilken som helst utan med mina kära kollegor. Tårtan blev levererad i ett perfekt skick och begav oss tillbaka, en tillbakaresa som kunde slutat mycket illa för en liten korvliknande hund på 4 ben. Vi tackar chauffören för den dramatiska räddningen och upplevelsen!

Minimannen har stått för dagens underhållning, trots att ipaden vunnit över mig. Nästa gång vi ses tror jag minsann att ipaden ska vara på lagning eller något liknande! Minimannen har gjort comeback på förskolan, enligt säkra källor från minimannen själv har han cyklar med sina kompisar och bajsat på pottan. Vilken pedagogisk verksamhet han får spendera dagarna på!

Nu ska här unnas semester i 2 dagar, det kommer att åkas tåg till huvudstaden! För att inte ramla in i den klassiska semesterfällan blir det jobb efter hemkomst fram till skolan börjar.


2013-08-18
20:30:20

Tid, något väldigt aktuellt!

Under gårdagen kom jag på mig själv tillsammans med min tids fixering, jag vet inte om det är sunt eller om det börjar gå överstyr?! Väckarklockan ställs alltid med en 2 eller 7 som sista siffra, jag har hört att det inte är normalt utan att det ska vara mer normalt att det slutar med 0 eller 5. Men vad är egentligen normalt?! Jag anser ju egentligen att anser man sig själv ha ett normalt beteende så ska man hur som helst inte noja över huruvida normal eller onormal man är. För att återkomma till insikten om tidsfixering i framför allt samband med toalettbesök, för att undvika fler besök än nödvändigt är klockan en bra riktpelare...går jag inte tidigare än kl.22 så ska man väl kunna spara in på ett eller två besök. Det är inte bara tiden som är en fixering även toalettbesök har blivit något i form av ofixering. Jag tror det har hängt i sen barndomen, har aldrig sett nån glädje med att ödsla tid på toaletten. Kan det vara vanligt förekommande tross?!

Dagen har spenderats i nån form av nostalgitripp med en av mina favorit killar. Jag tog mitschubishin till Karlshamn för att göra ett besök på den lokala folkracebanan med minimannen och storebror, precis som förr i tiden när man hängde på för att titta på folkrace och spendera sin dag där. Minimannen va helt toppad under de 5 timmar som spenderades på plats med en massa racerbilar. Vi fotograferade bilar, diskuterade huruvida chaufförerna antingen kissade eller bajsade i pausen mellan körningarna, var fanns toaletterna som chauffören gick på?! Vilken mat skulle de äta? Fick killen som voltade åka till sjukhuset med sin mamma? Var va mamman? Wille kom även fram till att jag kör saktare än racerbilarna men däremot springer "Fivvip" fortare...på något sätt började jag också fundera på de här praktiska sakerna som minimannen undrade över! Han är djup, han är smart och jag gillar honom till månen och några varv runt jordklotet och tillbaka!

För att nostalgin skulle sitta i tittade vi på bilder från minimannens yngsta år, han såg ut som en sköldpadda en riktigt söt sköldpadda! Jag såg ung ut eller som storebror uttryckte det "du såg barnslig ut" minimannen uttryckte det på ett väldigt målande sätt "Mie du ser konstig ut"...jag köper det jag va ju ung på den tiden och dessutom kallade jag han för sköldpadda så det kan väl vara kvitt. Vi tröttnade på nostalgitrippen i foton och fortsatte upp på minimannens rum...jag fick mest titta på när han lekte med bilar, med undantag när jag fick backa med en brandbil. Jag blev glad över att få delta för vi återupplevde hela dagen på folkracebanan med de små bilarna på det lilla blåa bordet på minis rum..."man får köra bilar på mitt bord"!

Jag får inte nog av denna 4-åring, det som är det viktigaste just nu är vad ens chef heter och huruvida man kan backa bilar eller inte...ibland vill jag också leva i en 4-årings bubbla det verkar så okomplicerat!

Nästa gång vi ses hoppas jag att nummer 6 har anlänt :)


2013-08-07
18:02:12

När man blir sådär extremt dissad på jobbet!
Sedan tidigare är det säkert känt att kunderna på företaget är speciella på många sätt...några för att de är trevliga, några för att de surar, några för att de använder stället som en form av samtalsterapi och så har vi den typen som fäster sig vid vissa i personalen och i princip unviker andra!
 
Jag har känt av vibbarna förut men idag blev det bekräftad mannen som bor ett kvarter bort väljer att lämna lokalen för att det är just min hjälp han undviker. Det handlar mest om att jag inte vet exakt vad han brukar beställa, ni vet "sommarjobbssyndromet", vi sommarjobbare har inte stenkoll på stammisarna som mestadels vistats på de andra delarna av året än sommaren. Mannen går fram till min kollega som sitter i lugn och ro och äter, vilket inte är ett jättevanligt fenomen med tanke på att rast tillgången på företaget kan vara glest. Så det är en stund på dagen vi försöker hålla lite lägre profil på, men ibland blir det svårt när vissa kunder har bestämt sig för att det är just den kollegan som sitter på sin rast som den kunden vill bli betjänad av. Mannen kommer tillbaka efter avslutad rast och beställer det där "gamla vanliga"...efter mannens lunch är det dags för efterrätt, Gelato en mycket vanlig efterrätt på företaget. Jag släpper det jag har i händerna men blir ännu en gång dissad, då han med bestämt uttryck vill att min kollega ska hjälpa honom. Den extremt svåra beställningen av jordgubbs och vaniljglass kände jag sådär i efterhand också kunde blivit lite väl svår att hantera så det var tur att mannen var bestämd vad det hjälpte assistans. En sista gång tar jag dissen då mannen ska köpa hem mjölk. Livet som cafèbiträde kan vara besvärligare än vad man tror...det går upp och ner! Min wordfeud kund kom in någon minut senare och pratade om allt mellan sjukdomar och semestrar, livet på en pinne man vet aldrig vad kunderna har i åttanke när de tar steget innan för dörren men många gånger kan man ana det bara genom att se dom ute på gatan...
 
Snart behöver jag nog en paus...jag ser fram emot att skolan ska börja igen! Men självklart kommer jag att sakna att inte träffa mina fantastiska kollegor varje dag! Idag har jag fått praktisera i glassrummet, jag hade rekommenderat att ta en titt in på Darins för att studera den fantastiska cookieglassen det är något alldeles speciellt med den dekorationen. Men egentligen är det Fantasi ni borde komma till och testa den 100% Marabou mjölkchokladglassen vilken succè. 
 
Kvällen bjuder på golfturnering i Yngsjö och jag ser framemot när team R&M står där som segrare!