Mie

2013-10-23
12:31:03

Dålig dag på det lokala maxivaruhuset!
Det kunde ju gått sämre under dagens besök, men så kunde det ju gått betydligt bättre också. Jag har ju haft lathetsförmågan att köra bil till maxi två gånger denna veckan. Jag skyller på för mycket varor för att gå. I måndags gick allt som planerat jag gick runt med en sån där kundkorg på hjul och alla avdelningar passerades smärtfritt. Skillnaden var däremot under dagens maxi besök, då jag för övrigt valde samma smidiga form av varukorg. Det är borta i mejeriavdelningen som jag ofta tycker har en för låg temperatur för att det ska kännas behagligt att vistas i, men för mejerivarornas skulle så är det inget jag lägger någon större vikt vid. Idag var tanken att impulshandla en 1,5 liters mjölk, är det en vara som kan impulshandlas?! Jag lyfter på paketet som för övrigt måste varit av dålig kvalitet då jag tappar det och hela överdelen öppnas. Det är inte bara en stor pöl av mjölk på golvet, utan det är två pensionärer som har mjölk på både byxor och skor. Hade jag varit 5 år så hade situationen varit enklare men nu klassas jag i många hänseenden som vuxen pga min ålder, jag var helt enkelt tvungen att be om ursäkt och hämta personal för att torka upp fläcken. Efter det gled jag iväg på min fortsatta shoppingrunda i hopp om att bli färdig relativt fort och undvika möten med de nerstänkta pensionärerna! Jag andas ut och kommer ut till bilen där jag hade hoppats på att bilen framför mig kört så jag sluppit backa och hålla på, men nej den va kvar. Ovanligt mycket folk och bilar på maxi idag förresten. Jag börjar backa ut och vågar inte backa för långt i rädsla om att bilen som precis hämtats ut från verkstaden skulle behöva hamna där igen. Jag kör fram och backar igen var på jag ser en kvinna i backspegeln som vinkar bak mig, en andra kvinna står och väntar på att få parkera sin kundvagn, vilket inte går eftersom jag backar precis framför. Den vänliga kvinnan får mig att backa rätt och lämna parkeringen inom kort. Men hur tackar man en sådan här människa?! Ser hon om jag vinkar?! Tuta kan man väl inte göra?! Kliva ur bilen och tacka verkar för seriöst, så jag testade en liten lätt vinkning och hoppas på att hon såg den. I framtiden kommer parkering framför kundvagnsgaraget undvikas liksom impulsinhandling av mjölk!

2013-10-20
15:35:59

När något illaluktande tar över...
Senast idag när jag besökte media market fick jag den där jobbiga känslan av att det inte luktade hallon utan något i svettväg, direkt börjar jag på ett förhoppningsvis diskret sätt lukta på mig själv efter obehag. Men eftersom jag klev ur duschen innan besöket på media market så dödades den tanken ganska snabbt. Denna gången kunde jag inte lokalisera obehagslukten, men som förra veckan när vi va på Ullared då gick lukten att identifiera. Vid julavdelningen som annars bör vara en lukta gott mys avdelning spreds sig en extrem lukt som identifierades som svett. Genast börjades misstanken om att det va jag som luktade, till och med mamma fick säkerhetsgradera att nej det va inte jag som spred detta obehag bland tomtar och julgardiner. Lukten blev starkare då vi närmades oss en man eller låt säga ungdom i blåa kläder med texten gekås. Jag vet inte vad som är värst egentligen en kund eller anställd eller jo det måste vara om en anställd sprider obehag genom dålig lukt! Problemet var aktuellt på företaget för ett tag sen, då telefonreperatören lyckades få stället att lukta svett en timme efter att han själv lämnat lokalen. 

På tal om lukt, jag har efter gårdagens översvämning i badrummet rensat avloppet i duschen. Det inte bara luktar f-n, det ser inte trevligt ut heller. Med gula handskar drogs skiten ur, okej om det bara varit hår det hade ju inte varit okej men mer naturligt. Men nu blandar ju sig det med ett klägg som jag inte ens vill spekulera i vad det är. Tusan vad fint det blev när det va klart!

För att avsluta på ett trevligt sätt har båda i hushållet numera passerat 25...vuxenpoängen ramlar in och det firar maxi genom att bjuda på tårta! Maxi är maxi mer behöver inte sägas...

2013-10-09
21:16:30

Bonde söker fru...
Jag vet egentligen om det behövs så mycket kommentarer...jag tittar på det, förutom de ögonblick då jag tycker det går lite överstyr och jag känner obehag med deltagarna! Den pinsamma tystnaden...du,jag och alla andra kan säkert förstå känslan. Det behöver inte bara vara i bonde söker fru sammanhang för sånt händer i verkligheten när det liksom inte klickar riktigt...jag har fobi för sådana situationer och ordbajsar hellre oviktigheter samtidigt som jag försöker hitta en gemensam nämnare!

"...det känns bra att fira midsommar denna årstiden."

Det är sommar och jag undrar om midsommar firas flera gånger om året?!

Jag borde väl egentligen ha bättre saker för mig...det finns ju en hel del studentlitteratur som ligger på hög...disk som borde diskas...en kropp som behöver tränas...det finns fler saker som borde göras men nu har jag hittat en bekväm plats i soffan, jobbigt nog!

2013-10-08
13:45:14

Förnyelse...
Min fd kollega, vän och krönikören Elin Iversen skrev om förnyelse eller hon inte bara skrev hon har skapat en helt ny blogg, sånt ger ju vilken gammal bloggare som helst inspiration! Tack Elin! Jag har dock inte tänkt att ta det stora klivet in i en ny bloggvärld, firar ju snart 10 år här närmare bestämt år 2015! Blir ett firarnas år då jag även förhoppningsvis blir färdigutexaminerad förskollärare. 

Det va för förnyelsen jag ville komma fram till...känner att det inte är lika stort som att flytta eller byta jobb. Men jag behöver en ny väg att gå till skolan, det är raksträckan som stör mig, har funderat fram och tillbaka men man vill ju inte råka få en längre väg hem...idag testade jag att titta igenom mina sociala medier och tiden gick snabbare men vägen är ju alltså inte rolig...i-lands problem jag kommer att fundera över!

Livet på högskolan har den senaste veckan varit i en hippiebubbla...workshop kallar dem det?! Vi har dansat runt i strumporna i korridoren till en lärare som spelade fiol, det har ägnats en hel föreläsning till att sjunga ett ord i en upprepning...listan kan göras längre men jag stoppar mig själv där! Har jag lärt mig något?! Förmodligen! Men vad vet jag inte ännu det handlar säkert om en process som i allt annat...att se lärandet på avstånd verkar väl rimligt! 

För att återkomma till verkligheten utanför högskolan så vill jag hälsa min vän och halv8kollega att jag ser fram emot vad kvällen kommer att bjuda på!