Mie

2013-07-29
22:47:55

Med alla fem sinnen!

Nu har man kommit in i ett "börja kännas som jag jobbar som förr" igen. Men vilket är långt ifrån, nu existerar ledighet och något så ovanligt som att ha rast. 15 minuter är det och mer än tillräckligt när det gäller att tugga ner dagens första mål. Snart börjar skolan igen och jag är faktiskt inte negativ, ska bli kul till och med. Det blir lite som semester i alla fall första veckan! Men vilka kollegor man har, fantastiskt!

För att återgå till jobbet och de 5 sinnena. Vi har ju en hel mångfald av människotyper, för det mesta är det bara givande och spännande. Men något som är mindre spännande är när det ska viskas, mumlas och liksom på nåt sätt inte få fram budskapet kunden vill ha fram. Maxgränsen för att säga va ligger väl på 3 gånger och efter det får man ju helt enkelt chansa. Tur stammisarna inte bryter mönstret och tar samma där räcker det med minnet. Jag kan tro att kunderna tycker allt tjat om kvitto är något irriterande, för mig är det en rutin och det kan sägas på helt fel ställen i konversationen. Oftast hamnar det i slutet men har man otur kan det bli nånstans där man ska fråga om kunden vill ha något annat och de magiska orden bara spyrs ut "vill du ha kvitto". I takt med att frågan hamnar rätt i konversationen uppskattas ett ja eller nej (är det kvitto tävling uppskattas ett nej) något som händer när det ska svaras på den frågan kan ibland uppstå som ett nja. Det kan uppfattas precis som "hen" man vet varken ut eller in. I den osäkra stund bjuder jag på kvittot för att minska komplikationer med skatteverket!

Nu väntas 3 dagars ledighet, vilket också innebär 3 utflykter och jag får väl passa på att träna upp min hörsel så jag kan komma tillbaka på fredag i fin hörselform!


2013-07-22
22:07:00

Semestertider...

...det är ju precis vad det är just nu!

Och på nåt sätt har man helt plötsligt mindre tid trots att man borde ha mer av den varan. Bloggen får stå till sidan när solen visar sig. Efter två veckor av dubbeljobb unnar jag mig 4 dagars ledighet eller det är ju visserligen bara en kvar, men jag gillar läget. Lördagen tillbringades till en början i Åhus, stället som lever upp under sommaren och framför allt under handbollen. Kul, trevligt och mycket folk! Eftermiddagen tillbringades i vä och kvällen i Karlshamn, det är viktigt att tiden utnyttjas till max.

I söndags invigdes mitt första svenska strandhäng då även kroppen fick sig en iskall sväng av det svenska havet, jissus krampen va inte långt borta. Minimannen var med och på nåt sätt går tiden mycket fortare, jag som brukar tröttna ganska snabbt på stranden hade och göra hela tiden. Och så lite grillning på det.

Idag har jag chockat mig själv genom att sova alldeles för länge...hur lyckas jag?! 9.30 och jag själv blir i chock sådana tider är inte vanliga för pensionären. Och dessutom har dagen tillbringats med att döda tid i solen också chockartat för denna kropp, en dag är det jag klarar tur det finns andra planer imon! När jag chillade i solstolen med musik så kommer grannen mittemot ut med hörlurar, borde jag kanske också göra något liknande kanske inte grannskapet gillar min podcast?! Tiden på balkongen skulle ändå inte vara så många minuter till för exakt kl.13 försvinner solen och solstolen får medtagas ut på baksidan och jag som hade köpt lite lektyr på maxi i form av mama och kors&tvärs. Kan varmt rekommendera dessa! Efter denna stressiga dag skulle jag få finbesök till tacomiddag. Vi fortsatte mot arenan för handboll och vidare på Åhus för en Otto glass!

Imon väntar ett besök på ivö med minimannen och päronen. Morgondagens stora grej är båtresan över då Wille inte riktigt precis som jag kan förstå hur en bil kan åka båt, spännande spännande!


2013-07-09
21:12:01

Att göra något man vet att man inte får...

Ikväll tvättar jag på övertid, trots att det inte är ett större brott i lagen så blir jag stressad av situationen och flyttar min lägenhetsbricka från dagens datum till några dagar längre fram. Mest för att jag ska bli svårare att spåra om någon vrång granne skulle misstycka att jag tvättar på övertid. Tvättiden startade kl.16, men eftersom jag körde ett office+stängnings paket på företaget så blev det lite senare hemgång än beräknat. Jag skulle vilja skriva en lapp till mina grannar "för ambitiös för att hinna i tid, behöver utnyttja dygnets timmar längre än till kl.20". Det har ju satt sina spår i min försiktighet sedan den gången jag råkade nalla en grannes tvättid utan att jag själv visste det.

Som ni märker är semestern slut och det vanliga livet med jobb, tvätt, disk och sånt nödvändigt är återigen vardag. 5 dagar i Barcelona och 2 i Stockholm har passerat, jag ser fram emot de få dagar ledighet som spridit sig för kommande minisemestrar!

Förutom nödvändiga vardags sysslor hänger jag i soffan framför Håkan och allsången, jag känner mig som en traditionell människa och gillar faktiskt det. Synd att jag satt på tåget som gick hem i söndags för det hade ju varit spännande att hänga på allsången live. Imorgon stundar afterwork, en afterwork som vi gör oss förtjänta av på företaget! Hårt slit för hela högen...