Mie

2012-01-27
21:06:55

några timmar till tack...
...känner någon som mig?! vissa dagar har man överflödig tid och rastlösheten styr livet i tristess...inte för att sådana dagar infinner sig allt för ofta! I skolans värld påstås det att man alltid har att göra, jag vet inte om det är postivit eller negativt...men har man beställt kurslitteratur för fyrsiffrigt belopp så antar jag att det stämmer!
just nu ligger förskolans läroplan till höger, pennskrin till vänster, kurshäfte bredvid och en bok under armbågen...skolan sätter sina spår i denna lägenheten tur att vi byggt ut kontoret finns liksom inga ursäkter för att det inte finns plats för pluggande! Jag arbetar bäst under press man får liksom saker gjorde på ett mer tvunget och effektivt sätt... :) denna veckan ligger studierna i press eftersom det känns som jag återgått till en heltidstjänst på företaget igen något som inte är sant men med lite inhopp och extra tider så blir även jag väldigt effektiv! csn bidrar inte med något ekonomiskt trevligt liv så jag gillar läget och ser det som arbetslivserfarenhet i kombination med kundkontakt och kollegehäng :) och självklart att samvetet känns lättare när helgens outfit ska inhandlas!
fredagkväll och här sitter jag ensam på 91 kvm med mina studier...livet är inte alltid likadant för en vecka sen va det full fart med en 2 1/2 åring som hade fullt med upptåg! Jag gillar variationen :) jag tror på att man uppskattar saker i livet på ett annat sätt!
imorgon kör vi på en helt vanlig lördag med en start på företaget för att se till att alla trevliga kunder bli mätta och belåtna...för att vidare bygga upp en feststämning mellan kollegorna! Lördagsfest är något traditionellt och trevligt!
jag lyssnar på reklammusik och tycker det är bra! därför tänkte jag bjuda på en bild från snöiga trysil mest för att ge skistar lite extra reklam :)
man kan ju ha det sämre
v.11 då smäller det jag kommer återigen att stå på ett par skidor och allmänt ha semester

2012-01-23
23:04:43

effektivt AB
effektivt AB!
helgen har passerat med lika bra fart som vanligt...fredagens storhet var ju självklart willes övernattningsbesök! minimannen är 2 1/2 år och är på väg att ta över min iphone...både jag och tanten på tåget är imponerad över hans förmåga att förstå hur maskineriet fungerar :) det blev en mysfredag precis som det ska vara när man är i minimannens ålder! pizzabakning...och ostbågsmys framför disney channel! tv är inte något som imponerar det är mest grejen att få sätta igång den och vara minst lika noga med att stänga av den som är det viktig! en något sparkande natt blev det men vad gör man inte för det lilla livet :) lördagen började tidigare än beräknat 6.15 och jag har insett efter x-antal gånger att nej jag är ingen direkt bra vällingkokare! vi anlände till fantasi för frukost kl.7.30...jag brukar ju ha förståelse för folk som arbetar och har barn när man kommer in den tiden på dygnet en lördag! vi matade ankor och det var en smärre skräckupplevelse jag vet inte om man ska gå till ett lugnare ankställe än tivoliparken...för där blir man bokstavligt talat attackerad!
lördagskvällen var lika onyttig för levern som vilken annan lördagskväll som helst! 24-årsfest är ju en anledning att fira med lite fest :) trevligt tycker jag! anledningen till att man inte är helt nyttig är alltså giltlig :)
söndag passerar bara sådär snabbt i ett trötthetens tecken...
måndag är redan här...nu när jag är i skolans värld händer det ibland att det mycket vettigt infaller självstudier och ingen tycker väl att det är mer passande än jag :) idag fick jag dubbeldos på andra hållet istället... kursinroduktion ...nyttbasgruppskontrakt och så lite jobb på det! vi är inne i fas 2 i skolans värld jag blev rädd när jag försökte ta tag i de helt plötsliga 50 sidorna vi ska ha läst till imorgon...jag erkänner rätt av att boken ligger på över akademinivå och jag måste utöka mitt basförråd av svenska ordlistan för att kunna hänga med vad som verkligen står i denna bok! 20 sidor är lästa och det ända jag förstår är att de vänder på ordet kvalitet på alla håll och kanter!
jag bjuder på en bild från soliga magaluf mest för att förtränga den temperatur som råder

2012-01-19
22:02:32

när man avslutar en sak...så börjar en annan!
jag ska bara trycka på skicka knappen så är det summa av kardemumma av min livs första termin på högskolan...en termin med allmän förvirring min satsning har varit att komma levande därifrån med godkänt! jag blir chockad varje gång betyget utökats till ett vg men jag är glad bara det gått smärtfritt! en utvärdering av kursen som kändes mer eller mindre meningslös...jag vet inte ens om min utvärdering anlänt ända fram men det återstår väl att se!
det ser alltså ut som att man kan hålla en helt sedervanlig helg :) för imorgon ska minimannen hämtas hit för en övernattning! ska bli spännande och se vad han anser om kvällens sovplats...en stor kille vill ju inte ligga i nån spjälsäng så det ser ut att bli en sparkande men mysig natt med en söt liten kille mittemellan :)

 

kanske får man lite hjälp med hushållsysslorna ;) om det hinns med vi ska väl hinna med att gå och mata djurparken i tivoliparken och leka järnet! det får helt enkelt bli Willes dag! Är man 2,5 år ska man väl få chansen att bestämma nån dag ibland...det blir väl att titta på bilder i iphonen som kommer att bli morgondagens underhållning!

 

över & ut!


2012-01-01
13:58:04

2011 ett år i backspegeln!
jag tänkte som många andra göra en sammanfattning av 2011 ett bra år med mycket förändring

JANUARI

Min sista månad i min livs första lägenhet i festhuset! 4 år hade gått sedan inflytt och jag kände att ett steg vidare till ett samboboende skulle vara mer än på sin plats :) Men inte att förglömma vilka roliga tillställningar som infunnit sig i det huset...det var öppna dörrar och man kände de flesta!
FEBRUARI

Flytt till 60+ hus med Filip :) trivs som fisken i vattnet! Eddie fyllde 5 år och med det så märkte jag ännu en gång att jag också kommer att bli äldre...
MARS

Jag fyller 24 år! Men månadens höjdpunkt var helt klart skidresan till Trysil...Jag har för första gången i mitt liv bott i Norge för en vecka! Åkt mycket skidor och hoppat på minigupp :) Varit på afterski och haft allmänt riktigt trevligt! Det var även inflyttningsfest i den nya lägenheten, många nära och kära och det var mycket trevligt :)
APRIL

Robbe fyllde 12 år och det var lika gammal som jag var när han föddes så ja ännu en gång upptäcker jag min ålderdom! Vi åker på Stockholms weekend med family! Ett äventyr med allt vad det innebär :) Det är även i april jag bestämmer mig för att ta steget från fantasi till skolbänken, det söktes alltså till högskolestudier!
MAJ

Amanda fyller 2 år :) annars känns denna månaden allmänt luddig! en månad med mycket kalas och en tysklandsresa! Vi gick 2.1 mil och kände oss allmänt glada över detta!
JUNI

Wille mannen fyller 2 år :) Det är studenter i hela staden! många tårtor och allt vad det innebär! Det firades även midsommar en trevlig tillställning som ägde rum i Tollarp med mycket lekar och spex :)
JULI

Kristianstaddagarna! Jag får besked om att jag är reserv till högskolan och tror på hoppet :) Jag och Filip bokar en sista minuten till soliga Grekland! Ett bra beslut :)
AUGUSTI

Vi befinner oss i soliga Grekland, där vi har en toppen vecka med drinkar, sol och äventyr! I övrigt jobbade jag en del på kontoret och såg mig mer som en officeanställd :) I övrigt var augusti en månad som mest gick i väntans tecken där jag inte visste hur framtiden skulle se ut...skolbänk eller jobb! Reserv 1 är resultatet...

SEPTEMBER

Någonstans här öppnas en ny värld...från att ena dagen inte vara antagen till att nästa dag vara student...något omtumlande! Men jag blev i alla fall student och gjorde min första examination :) På samma gång har jag lärt känna en hel massa nya studiekamrater! En klass att trivas i ibland har man tur :)
OKTOBER

Skollivet rullar på och man har lärt sig hitta på högskolan! Jag lever i en matvärld med nudlar då Filip jobbar med militärer och hälsar på i USA. Jag upptäcker samtidigt att matlagning är kanske något som jag borde utveckla men inte riktigt gjort än idag! Jag är även på min första praktik på förskolan :) Barnen är fantastiska! Jag får många nya kompisar som jag faktiskt saknar :)
NOVEMBER

Bella fyller 9 år och alla mina stjärnor har fyllt år en varsin gång! Skolan är allmänt rörig och vi ger kritik till högskolan...Jag börjar bli sugen på lite semester :)
DECEMBER

Årets sista månad som vi precis lämnat! Jag får helt plötsligt uppleva hur det är att gå i skolan men ändå får indraget jullov! en vetenskaps rapport ska skrivas som ännu inte är klar...julafton, juldagen, nyårsafton har passerat! Mycket firande med familj och vänner! Jag har varit skåning i 5 år och trivs fortfarande :)

JAG ÖNSKAR ALLA EN GOD FORTSÄTTNING PÅ ÅRET OCH HOPPAS SOM ALLA ANDRA ATT 2012 ÄR ETT BRA OCH GIVANDE ÅR PÅ ALLA SÄTT OCH VIS