Mie

2013-03-03
17:43:40

tillbaka i verkligheten
...4 dagar i Trysil gick lite för snabbt, men riktigt bra!
 
Starten på resan kunde ju börjat bättre om inte mina klantnerver hade visat sig, en armbåge i kaffekokaren och olyckan är ett faktum. Ett golv, en gardin, en matta, ett element och x antal skåpsluckor behövde helt plötsligt saneras och en brännskadad fot. I princip kokande kaffesump över hela mig, det va inte bara den förbannade saneringen av inventarier som behövdes göras, även jag behövde saneras och allt detta 20 minuter innan avfärd. Jag är inte nöjd med min klantighet, men jag klarade i alla fall resten av resan smärtfritt!
 
Sol, vindstilla och riktigt bra snö mer kan man inte begära när man anländer till ett snölandskap. Min tanke att åka skidor i blindo infann sig redan innan första åket, vilket även blev en verklighet. Min syn blev helt plötsligt nästan perfekt, jag såg det jag ansåg mig behöva se och nu är det ju inne med så färgglada kläder som möjligt, vilket jag bara ser som positivt. De nya skidglasögonen lånades ut och jag fick användning av mina kidz goggles i rött. En semester till Trysil är så mycket mer än bara skidåkning, bara afterskin är en viktig och stor del. Att vara "ute" och vara klädd i vinterutrustning sådär lagom trött är egentligen inget man kan jämföra med en vanlig utekväll. En ny skidresa hade varken jag eller mitt knä bangat för. För visst har mitt knä skött sig lika exemplariskt som resten av kroppen! Inte en vurpa har infunnits sig trots min hastighetsmätning på 56.4 km/h, kaloriförbränning och antal fallmeter har gjorts statistik på. 
 
Hemresan gick bra med bilköer och annat man får räkna med när man är ute på de svenska och norska vägarna. Så nu är man tillbaka till verkligheten och det känns knappt som man varit ute på resande fot i ett annat land. Men ögat är läkt och jag kan se färger och konturer, vilken lyx!
 
För att inte komma ifrån semesterfirandet allt för mycket blev det en trip till väla och ikea för lite shopping. Kvällen kommer gå i ensamhetens tecken med chill och tvättvikning...
 

 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: